Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google dysk a synchronizacja telefon-komputer

(Temat utworzony: 18-11-2024 09:07 PM)
202 Wyświetlenia
macios6
Pathfinder
Opcje
Witam. Otóż zauważyłem że google dysk rovi kopie zapasowa mojego komputera na dysku google i ok tak ma być. Ale zauważyłem też że to co mam na telefonie np pobrane teraz zdjecie automatycznie ląduje na komputerze a tego nie chce bo pamięć komputera mi się momentalnie zapełnia. Jak odznaczyć lub ustawic by synchronizacja była w jedną stronę tzn kopia zapasowa komputera tylko na dysku google?
0 Like
8 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Wyloguj telefon z Dysku G.
0 Like
macios6
Pathfinder
Opcje
Tzn jak to zrobić gdzie w telefonie jest taka opcja?
0 Like
zróbtoSam
Pioneer
Opcje
Usługi Google lub Konta. Wejdź w to i odhacz synchronizację Dysku. Przestanie się synchronizować z Kontem Google. To jest jedno rozwiązanie bo wówczas nie będziesz miał materiałów po odpaleniu komputera. Zmień też miejsce zapisu nowych materiałów - niech z telefonu nie lądują na Dysku automatycznie.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jest Pan pewien, że te pliki z znajdują się na dysku komputera? Możliwe, że jest to skrót do chmury.
0 Like
macios6
Pathfinder
Opcje
Skróty do chmury tzn ?
0 Like
macios6
Pathfinder
Opcje
Tak ale mi zależy by to co w telefonie było na dysku google. Ale żeby komputer z dysku nie pobierał danych na dysk twardy.
0 Like
zróbtoSam
Pioneer
Opcje
To jeśli jest synchronizacja, to pozostaje wylogowanie komputera z dysku - ale po zalogowaniu znajdą się z powrotem bo to działa, jak synchronizacja np przeglądarki na różnych urządzeniach - z tym że zakres przeglądarki można konfigurować, a tutaj... Ale możliwe jest też, że jak ktoś napisał, są to skróty - czyli coś na wzór Zdjęć Google, które po zamieszczeniu kopii w chmurze, można usunąć z pamięci telefonu i zostaje tylko "skrót" do pliku. Analogicznie jest w Dysku Google - niektóre pliki by nie klonować w potrzebnych folderach, to tworzy się w tychże folderach odnośniki do jednego pliku. Trzeba zatem sprawdzić HD lub SSD komputera.
Jeśli po odłączeniu komputera od internetu, pliku nie da się pobrać, edytować, przenieść, wyświetlić, tzn że nie jest zapisany na fizycznym nośniku, tylko jest w chmurze i jest widoczny do niego skrót
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Link do folderu w chmurze. Sprawdź ile miejsca zajmuje ten folder. Ważny jest rozmiar na dysku.
0 Like