Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak usunąć konto samsung z nieistniejącym mailem

(Temat utworzony: 29-12-2021 03:20 PM)
28383 Wyświetlenia
Marcin Mann
Apprentice
Opcje

Witam

Mam problem z kontem Samsung na telefonie córki.

Córka dostała nowy telefon Samsung A12. Założyłem jej konto email na gmailu oraz konto Samsung. Córka jest mała wiec jej telefon był nadzorowany poprzez FamilyLink. Wszystko było ok do momentu kiedy potrzebowałem ustawić telefon do ustawień fabrycznych. Z telefonu córki nie dało się tego zrobić bo pisało ze ni ma uprawnień. Usunąłem z niego konto gmail i ogólnie konta. Prawdopodobnie zapomniałem o koncie Samsung.

Problem jest teraz taki, że nie mogę przywrócić telefonu do uprawnień fabrycznych bo do telefonu ciągle jest przypisany gmail który usunąłem. Gdy zatwierdzam reset do ustawień fabrycznych telefon prosi mnie na końcu by potwierdzić że to ja czyli każe mi się zalogować  ( podać hasło ) do NIEISTNIEJĄCEGO JUŻ GMAILA. Pomysły mi się już skończyły. Próba resetu hasła jednoramowo mailem lub wykreowanie nowego hasło sprawia ze wszystko wysyłane jest na nieistniejąca konto.

Gdy loguje się z komputera na ten nieszczęsny gmail pisze ze to konto zostało niedawno usunięte i może być możliwość ze da się odzyskać dane. Robie odzyskaj i pisze nie można odzyskać danych itp.

Na Internecie znalazłem filmiki jak za pomoc starej metody ( kiedyś tak często obiłem ) czyli kombinacji klawiszy by wejść w menu serwisowe i wymusić reset do ustawień fabrycznych. Niestety na tym egzemplarzu to nie wychodzi, próbowałem milion razy … gdy ma wyświetlić się ludzik z androida i pokazać menu pokazuje się napis Samsung i Tel normalnie się uruchamia…. Może to kwestia brandu ..telefon kupiony miesiąc temu.

Jakieś pomysły ?

Przejdź do rozwiązania
1KacperB
First Poster
Opcje
Potwierdzam że sposób działa. Miałem podobną sytuację i wszystko jest teraz ok.
Mamusia
First Poster
Opcje
Witam ja też mam problem mam nowy tel Samsung S 12 .I niemam już imejla starego tylko nowy .I pisze na koncie że podaj imejl do podania Hasła. Nie da się tego usunąć. Proszę o poradę po kolei co mam robić .
0 Like
Kamciooo
Journeyman
Opcje
W jaki sposób mogę usunąć konto Samsung? Na jednym z moich emaili mam zarejestrowane konto Samsung, które jest nieużywane i puste. Chciałbym skorzystać z tego maila do mojego głównego konta Samsung, ale nie mogę ponieważ dostaje info, że takie konto już jest zarejestrowane. 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zaloguj się na konto, które chcesz usunąć, na stronie https://account.samsung.com i przejdź kolejno do: Profil > Zarządzaj kontem Samsung > Usuń konto.

21378253
First Poster
Opcje
Jak usunąć konto samsung gdy nie mam dostępu do emaila? 
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@21378253 Aby usunąć konto, trzeba najpierw się na nie zalogować.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Angela0102
First Poster
Opcje

Cześć. O jaką kombinacje klawiszy chodzi?

0 Like
Angela0102
First Poster
Opcje

Cześć. O jaką kombinacje klawiszy chodzi ?

0 Like