Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak usunąć konto samsung z nieistniejącym mailem

(Temat utworzony: 29-12-2021 03:20 PM)
28749 Wyświetlenia
Marcin Mann
Apprentice
Opcje

Witam

Mam problem z kontem Samsung na telefonie córki.

Córka dostała nowy telefon Samsung A12. Założyłem jej konto email na gmailu oraz konto Samsung. Córka jest mała wiec jej telefon był nadzorowany poprzez FamilyLink. Wszystko było ok do momentu kiedy potrzebowałem ustawić telefon do ustawień fabrycznych. Z telefonu córki nie dało się tego zrobić bo pisało ze ni ma uprawnień. Usunąłem z niego konto gmail i ogólnie konta. Prawdopodobnie zapomniałem o koncie Samsung.

Problem jest teraz taki, że nie mogę przywrócić telefonu do uprawnień fabrycznych bo do telefonu ciągle jest przypisany gmail który usunąłem. Gdy zatwierdzam reset do ustawień fabrycznych telefon prosi mnie na końcu by potwierdzić że to ja czyli każe mi się zalogować  ( podać hasło ) do NIEISTNIEJĄCEGO JUŻ GMAILA. Pomysły mi się już skończyły. Próba resetu hasła jednoramowo mailem lub wykreowanie nowego hasło sprawia ze wszystko wysyłane jest na nieistniejąca konto.

Gdy loguje się z komputera na ten nieszczęsny gmail pisze ze to konto zostało niedawno usunięte i może być możliwość ze da się odzyskać dane. Robie odzyskaj i pisze nie można odzyskać danych itp.

Na Internecie znalazłem filmiki jak za pomoc starej metody ( kiedyś tak często obiłem ) czyli kombinacji klawiszy by wejść w menu serwisowe i wymusić reset do ustawień fabrycznych. Niestety na tym egzemplarzu to nie wychodzi, próbowałem milion razy … gdy ma wyświetlić się ludzik z androida i pokazać menu pokazuje się napis Samsung i Tel normalnie się uruchamia…. Może to kwestia brandu ..telefon kupiony miesiąc temu.

Jakieś pomysły ?

Przejdź do rozwiązania
29 Odpowiedzi
Paco76
Helping Hand
Opcje
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Angela0102  Zapewne chodzi o Wipe Cache Partition

KubaPrzybysz
First Poster
Opcje
Dzień dobry. Mam taki problem ze, jestem zalogowany na telefonie na Samsung Accounts na konto które już Nie istnieje nie jest aktualne i chciałbym zmienić na aktualne ale nie wiem jak proszę o pomoc.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KubaPrzybysz  Jak już nie masz konta i chcesz  zalogować na inne  i masz problem z wylogowaniem z telefonu to pozostaje Ci kontakt  4 oczy.

https://help.content.samsung.com/csweb/faq/searchFaq.do

https://help.content.samsung.com/csweb/ticket/createQuestionTicket.do

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@KubaPrzybysz Witam. Możesz też usunąć takie konto robiąc pełen reset telefonu, ale wiąże się to z utratą wszystkich danych.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz usunąć aktualne konto z telefonu przechodząc kolejno do: Ustawienia > Konta i kopia zapasowa > Zarządzanie kontami > Konto Samsung > Usuń konto.

stachumao
First Poster
Opcje
Cześć, mam problem że na telefonie A71 jest konto samsung połączone z kontem google które nie istnieje ,przez co nie można się wylogować (nie da się zrobić weryfikacji przez e-mail)i przez to nie mogę przywrócić go do ustawień fabrycznych,a potrzebuje to zrobić.Czy ktoś może wie co zrobić?
0 Like
Members_el8rEQc
First Poster
Opcje

Dostałem po mojej cioci nowy telefon, Samsung A52s ale był zalogowany na konto samsung i nie mogłem się z niego wylogować, przez co musiałem go przywrócić do ustawień fabrycznych i na samym końcu, gdy mam się zalogować na konto samsung najpierw pisało mi, że jest jakiś błąd podczas logowania, a hasło było dobre sprawdzałem je 5 razy i jak zmieniałem je na nowe by zobaczyć, czy z nowym zadziała to stare działało, ale dalej nic i po wyłączeniu i włączeniu mogłem się już zalogować, ale jak zaczyna się ładować i wyświetla się logo samsung to ładowanie znika i zostawia mnie, że czarnym ekranem i nic jedynie mogę iść do tyłu i logować się od nowa.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przywracałeś ustawienia fabryczne z poziomu Android Recovery?