29-12-2021 03:20 PM
Witam
Mam problem z kontem Samsung na telefonie córki.
Córka dostała nowy telefon Samsung A12. Założyłem jej konto email na gmailu oraz konto Samsung. Córka jest mała wiec jej telefon był nadzorowany poprzez FamilyLink. Wszystko było ok do momentu kiedy potrzebowałem ustawić telefon do ustawień fabrycznych. Z telefonu córki nie dało się tego zrobić bo pisało ze ni ma uprawnień. Usunąłem z niego konto gmail i ogólnie konta. Prawdopodobnie zapomniałem o koncie Samsung.
Problem jest teraz taki, że nie mogę przywrócić telefonu do uprawnień fabrycznych bo do telefonu ciągle jest przypisany gmail który usunąłem. Gdy zatwierdzam reset do ustawień fabrycznych telefon prosi mnie na końcu by potwierdzić że to ja czyli każe mi się zalogować ( podać hasło ) do NIEISTNIEJĄCEGO JUŻ GMAILA. Pomysły mi się już skończyły. Próba resetu hasła jednoramowo mailem lub wykreowanie nowego hasło sprawia ze wszystko wysyłane jest na nieistniejąca konto.
Gdy loguje się z komputera na ten nieszczęsny gmail pisze ze to konto zostało niedawno usunięte i może być możliwość ze da się odzyskać dane. Robie odzyskaj i pisze nie można odzyskać danych itp.
Na Internecie znalazłem filmiki jak za pomoc starej metody ( kiedyś tak często obiłem ) czyli kombinacji klawiszy by wejść w menu serwisowe i wymusić reset do ustawień fabrycznych. Niestety na tym egzemplarzu to nie wychodzi, próbowałem milion razy … gdy ma wyświetlić się ludzik z androida i pokazać menu pokazuje się napis Samsung i Tel normalnie się uruchamia…. Może to kwestia brandu ..telefon kupiony miesiąc temu.
Jakieś pomysły ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
29-12-2021 04:52 PM
29-12-2021 03:33 PM
@Marcin Mann Witam
W takiej sytuacji trzeba przekazać telefon do serwisu. Niestety ale problem głównie tutaj będzie w tym że zostało usunięte konto gmail.
29-12-2021 03:37 PM — edytowano 29-12-2021 03:40 PM
29-12-2021 04:52 PM
29-12-2021 05:20 PM
Stary Wisze Ci piwko nie wiem czemu ale fakt z kablem usb i podłączonym telefonem do kompa udało mi się wejść w menu serwisowe i teraz resetuje Tel
29-12-2021 05:33 PM
29-12-2021 06:29 PM
29-12-2021 06:36 PM
@Alex9152 Zgadza się, dalej będzie prosić o zalogowanie się do konta.
29-12-2021 06:37 PM
Wszystko ok. Dodałem nowe inne konto email połączyłem je z familylink… jak na razie wszystko ok.
Jeszcze raz wielkie dzięki
Co do restartu w Samsung A12 z nowym androidem jak na filmikach wyłączamy telefon trzymamy przycisk Power oraz głośność ściszania gdy ekran z opcja restart, wyłącz tryb alarmowy zniknie i jest czarny zmieniamy przycisk głośności na zgłaśnianie, jednocześnie trzymając dalej przycisk Power. Po kilku sekundach pojawia się menu serwisowe. WSZYSTO TO ROBIMY Z PODŁĄCZOINYM TELEFONEM DO KOMPUTERAZ POPZEZ USB.
29-12-2021 06:39 PM
Nic nie prosi..normalny czysty reset do fabrycznych ustawień ustawiamy znów język , wifi, dodajemy konto Google ..konto Samsung sobie darowałem..