Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Pay na ekranie blokady

(Temat utworzony: 15-03-2022 11:35 AM)
5577 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Czy jest jakaś możliwość aby płatność kartą była możliwa z ekranu blokady po skanie odcisku , szybsza droga płatności , teraz trzeba otworzyć telefon , potem otworzyć aplikacje , wejść w Google pay , odblokować i dopiero zapłacić . Czy ktoś próbował jakoś skrócic te męki ?
Przejdź do rozwiązania
48 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@kokokola, warto pamiętać, że bez odblokowania zapłacisz tylko do 100 zł.

Mimo to możesz zgłosić sugestię co do wprowadzenia takiej funkcjonalności w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak jak jest to w przypadku mojego banku PKO SA, to mam to w aplikacji banku i już przy samy dodawaniu karty aplikacja rząda ustawienia blokady ekranu.
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Co do aplikacji gpay (portfel google) to nie dodasz karty jeśli nie masz ustawionej blokady ekranu. To że w opcjach nfc nie widzisz opcji o której mówisz to nie znaczy że jej nie ma, jest tylko nie da się jej wyłączyć dlatego jej nie widzisz. Blokada ekranu to konieczność do płatności telefonem. Dodatkowo załączam screeny z apki portfel Google z zakładki "jak placic". Jak widać na drugim screenie wymagane jest odblokowanie telefonu. Ja na swoim s23 ultra nawet jak mam włączone nfc to nie zapłacę bez odblokowania ekranu (chyba że mam odblokowany telefon funkcja extended unlock)1704108129007.jpg1704108129023.jpg1704108129041.jpg
0 Like
kokokola
Explorer
Opcje
Też tak myślałem ale mylisz się. Wybudź ekran przy płatności bez odblokowania telefonu i zapłacisz poniżej 100 zł. Testowałem nie raz 🙂 Nie rozumiem czemu Samsung usunął tą opcję.
0 Like
uchoptb
First Poster
Opcje
A ma może ktoś problem z płatnościami zbliżeniowymi? U mnie portfel google przestał działać. Wyświetla się informacja że telefon nie spełnia wymogów bezpieczeństwa. Wczoraj płaciłem normalnie.
0 Like
ELM0
Helping Hand
Opcje
Podepnę się pod temat 🤭 na czym ma polegać opcja "zapłać otwartą aplikacją"?1704164032866.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ELM0, Patrząc na Twój zrzut ekranu oznacza, to że płatności domyślnie będą dokonywane za pomocą aplikacji Millenium. Jeśli otworzysz Google Play, to płatność będzie realizowana przez tę aplikację. Gdyby ta opcja była odznaczona to pomimo otwarcia GP, płatność i tak przeszłaby przez aplikację Millenium.

ELM0
Helping Hand
Opcje
Dzięki wielkie za odpowiedź 👍
PatrykF
Expert
Opcje

@uchoptb Upewnij się, że masz wgrane wszystkie aktualizacje. Coś takiego pojawia się, kiedy nie wgra się jeden z certyfikatów bezpieczeństwa Google Play. Najczęściej wystarczy zaktualizować system, przepatrzeć wszystkie aplikacje w Sklepie Play, bądź poczekać dzień bądź dwa i taka aktualizacja wgra się sama. Dla pewności sprawdź:

Ustawienia > Bezpieczeństwo i Prywatność > Aktualizacje > Aktualizacje zabezpieczeń/Aktualizacje systemu w Google Play.