Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Pay na ekranie blokady

(Temat utworzony: 15-03-2022 11:35 AM)
5517 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Czy jest jakaś możliwość aby płatność kartą była możliwa z ekranu blokady po skanie odcisku , szybsza droga płatności , teraz trzeba otworzyć telefon , potem otworzyć aplikacje , wejść w Google pay , odblokować i dopiero zapłacić . Czy ktoś próbował jakoś skrócic te męki ?
Przejdź do rozwiązania
jerrox
Voyager
Opcje
Nic takiego nie znalazłem.
0 Like
Adi_J
Explorer
Opcje
W przypadku karty i płacenia zbliżeniowego mogłem sobie ustawić, że zawsze ma pytać o pin ale to ustawienie znalazłem na swoim koncie internetowym (w swoim banku). Zerknij czy tam nie masz podobnego ustawienia lub zapytaj ING.
0 Like
Adi_J
Explorer
Opcje
Obstawiam błąd aplikacji banku, w końcu producent telefonu nie wie, do czego w danym momencie używasz NFC.
Specjalnie przetestowałem to na aplikacji mojego banku i nie mam takiego problemu.
0 Like
jerrox
Voyager
Opcje
To nie do tego służy, czy masz to włączone czy nie zapłacisz i tak odblokowanym.
0 Like
jerrox
Voyager
Opcje
Wybudzić !
0 Like
kokokola
Explorer
Opcje
Czemu w Samsungu przy płatności google pay nie trzeba odblokować telefonu a wystarczy wybudzić ekran? Przecież to mega słabe rozwiązanie jeśli np zgubimy lub ktoś nam ukradnie telefon z włączonym NFC. W Google Pixel w ustawieniach NFC była opcja że NFC wymaga odblokowania w Samsungu takiej opcji po prostu nie ma. Czemu Samsung wyciął tak ważną opcję?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Taka opcja nie zależy od telefonu, a od banku i jej aplikacji. Osobiscie mam Samsunga i konto w banku PKO SA i by płacić muszę zawsze odblokować telefon.
kokokola
Explorer
Opcje
Oczywiście, że zależy od telefonu. W Google Pixel 4a który leży obok mam opcje w ustawieniach NFC że działa dopiero po odblokowaniu, w S23 tej opcji nie mam 🙂
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Samsung nie wylaczyl tej opcji, bo sam taka opcje posiadam i już przy dodaniu karty do aplikacji od razu każe ustawić blokadę ekranu inaczej nie dodam karty.
kokokola
Explorer
Opcje
Możesz mi pokazać zatem gdzie ta opcja się znajduje? 🙂1704058086112.jpg1704058086127.jpg
0 Like