Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Pay na ekranie blokady

(Temat utworzony: 15-03-2022 11:35 AM)
5402 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Czy jest jakaś możliwość aby płatność kartą była możliwa z ekranu blokady po skanie odcisku , szybsza droga płatności , teraz trzeba otworzyć telefon , potem otworzyć aplikacje , wejść w Google pay , odblokować i dopiero zapłacić . Czy ktoś próbował jakoś skrócic te męki ?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Winniczek
Voyager
Opcje
W ustawieniach NFC odznaczasz tą opcję i możesz płacić z ekranu blokady, nie musisz otwierać żadnej aplikacji. Do 100 zł nawet nie musisz odblokowywać, wystarczy wybudzić ekran np klawiszem bocznym. Mówię tu o Google Pay, którego używam, jeśli płacisz zbliżeniowo przez aplikację banku ti podejrzewam że telefon musi być odblokowany, ale aplikacji otwierać nie musisz.Screenshot_20220315-204753_Settings_2609_1647373673.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
48 Odpowiedzi
Sevven
Pathfinder
Opcje
Dzień dobry.
Przecież wystarczy mieć włączone NFC, odblokować telefon i zbliżyć telefon do terminala. To wszystko.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Otóż to płatności NFC posiada już w sumie każdy bank na terenie Polski. Wystarczy w aplikacji banku włączyć usługę płatności zbliżeniowych.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

matik3789
Navigator
Opcje
XD. Wystarczy odblokować ekran i mieć włączone nfc.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020  Cześć

Po zbliżeniu telefonu do terminala, aby zapłacić wystarczy odblokować ekran telefonu. 

0 Like
JacekPlacek
Explorer
Opcje
Jesteście pewni że trzeba odblokować ekran?
Czy może jednak wystarczy wybudzić?
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Wystarczy wybudzić 🙂 Do płatności na wyższe kwoty niż 100 bez konieczności podawania pinu na terminalu konieczne jest oblokowanie telefonu i w krótkim czasie użycie go do płatności 🙂
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Każdy z kolegów mówi wystarczy wybudzić , czyli wprowadzić kod albo odcisk i potem wejść w aplikację i dopiero zapłacić , ja pytałem , czy na ekranie blokady mogę mieć apkę z wybudzaną odciskiem , o czym innym mówimy ,
Na ekranie blokady są różne aplikacje działające w tle , np smartwatch,
ja patrzę na inne telefony i porównuję , w Iphone 12 można,
Wyjmuję telefon klikam i zapłacone, bo działa NFC w tle po odblokowaniu jedynie,
Mam też problem taki sam z NFC z aplikacją do pomiaru cukru we krwi LIBRE , też trzeba dużo więcej czynności, to się chyba nazywa funkcjonalność , produktywność .Screenshot_20220315-193528_One UI Home.jpg
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Na zdjęciu nie widać pola odcisk , w realu go widać,
A szczegółowo :
1 telefon rozpoznaje twarz
2 klikam na ekranie blokady
3 aplikacja się otwiera
tak bym chciał przy płatności
0 Like
Rozwiązanie
Winniczek
Voyager
Opcje
W ustawieniach NFC odznaczasz tą opcję i możesz płacić z ekranu blokady, nie musisz otwierać żadnej aplikacji. Do 100 zł nawet nie musisz odblokowywać, wystarczy wybudzić ekran np klawiszem bocznym. Mówię tu o Google Pay, którego używam, jeśli płacisz zbliżeniowo przez aplikację banku ti podejrzewam że telefon musi być odblokowany, ale aplikacji otwierać nie musisz.Screenshot_20220315-204753_Settings_2609_1647373673.jpg
0 Like