Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak możliwości włączenia ochrony przed spamem

(Temat utworzony: 09-05-2022 02:47 PM)
490 Wyświetlenia
lumik_2007
Explorer
Opcje

Przeszukałem chyba całe forum. Jeżeli problem był już jednak poruszany, proszę o usunięcie, a najlepiej przerzucenie do właściwego postu. Od chwili zmiany telefonu z s7 edge na s9+ borykam się z problemem braku możliwości włączenia ochrony przed spamem. Chodzi o to żeby mieć powiadomienie gdy dzwoni jaki telemarketer. Wówczas mogę zablokować lub po prostu nie odbierać. W s7 edge działało to idealnie. W przypadku s9+ funkcja ta jest nieaktywna. Serwis Samsunga standardowo jak w wielu przypadkach sugeruje przywrócenie do ustawień fabrycznych. Telefon pochodzi z Plusa, został zdjęty brand, aktualnie zainstalowana jest karta Play ta sama była w s7 edge. 

Screenshot_20200302-224310_Call settings.jpg

81 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_qBjB8j0  Witam

A jaka jest wersja oprogramowania Twojego telefonu?

0 Like
Members_qBjB8j0
First Poster
Opcje

received_551938006494245.jpeg

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

Przy "Wersji opr. dost. Usług" na dole po prawej stronie masz oznaczenie VGR, świadczyć to może o pochodzeniu lub oprogramowaniu telefonu przenaczonego na rynek Grecki(sieć Vodafone). Może mieć to wpływ w tym przypadku na brak działania wspomnianej funkcji.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Ponadto obecnie ustawiony wariant to XEU czyli Wielka Brytania. Telefon posiada bardzo stare oprogramowanie i podejrzewam, że nie można pobrać nowszej wersji ze względu na niepoprawnie wykonany debranding.

https://doc.samsungmobile.com/SM-G965F/XEU/doc.html

artektec
Apprentice
Opcje
Witam, a co panowie powiecie na tą wersję oprogramowania i dlaczego u mnie nie działa ta funkcja ! Screenshot_20221126_095839_Settings.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@artektec Hej! Oprogramowanie wygląda na oprogramowanie chorwackie - wersja z sierpnia.

artektec
Apprentice
Opcje
Czyli zmiana oprogramowania tylko , czy jest jakieś obejście?
0 Like
artektec
Apprentice
Opcje
@vdsl2 , mistrz świata i okolic , w 5 minut zmieniłem oprogramowanie teraz ciesze się funkcja dla niektórych niepotrzebna...jeszcze raz dziękuję za pomoc
woraf
Student
Opcje
@vdsl2 Witam. Czy ja również mógłbym skorzystać z podpowiedzi jak przywrócić opcje ochrony przed Spam w moim samsung a54
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@woraf Sprawdź numer IMEI swojego telefonu i skontaktuj się ze wsparciem technicznym, żeby sprawdzić pochodzenie sprzętu. Niestety sprzęty spoza Polski w absolutnie zdecydowanej większości nie będą miały tej funkcji w ogóle, albo nie będzie on możliwa do włączenia bez względu na to co zrobimy.

Ewentualnie możesz pokazać wersję oprogramowania dostawcy usługi, ale po numerze IMEI jest pewniejsza weryfikacja pochodzenia sprzętu:

Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu > Wersja oprogramowania dostawcy usługi.