Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Antywirus w telefonie czy warto ?

(Temat utworzony: 08-02-2021 10:55 AM)
10054 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Samsung preferuje antywirus Mcafee , czy warto instalować? Czy rzeczywista ochrona eliminuje zagrożenia i kiedy ? Jesli ktoś używa antywirus poproszę podziel się informacjami , Mcafee dla mnie coś podpada , nie wiadomo co będzie dalej a może to fake news ?

image

image

image

image

image

91 Odpowiedzi
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
bardzo dziękuję kolegom za wypowiedzi , że lepiej nie instalować, ja po prostu czytam help Samsunga i dlatego mnie to zastanawia ciche namawianie aby instalować, fabryka poleca , więc poproszę o więcej wiedzy od użytkowników którzy instalowali Mcafee , a następnie użytkowali, po coś,, po co skoro niby nie potrzeba , czy jakiś aplikacje zawirusowały telefon ? jakie ? skoro dziwnie niestabilnie wygląda Mcafee to czemu Samsung tego nie widzi , czy to fake news ?
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
dziękuję za propozycję z wątku -:)
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
ok, @ Mały_RaDeK
to wskazówka aby nie przeciążać systemu,
mam S20 czy myślisz że dłużej jak do 2023 będzie wspomagany antywirus przez Samsung ? a co potem ? potem kolego zapewne mimo obciążenia systemu trzeba instalować jakiś Mcafee czy Awast, bo będzie cie można podglądać przez twoje aparaty w telefonie.
Samsung nie wspiera i nie chce pieniędzy za płatna aktualizacje w starszych telefonach a by się przydało, Samsung nie zarabia więc traci pieniądze
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020  nie trzeba nic instalować, jeżeli jesteś świadomym zagrożeń użytkownikiem to zdrowy rozsądek wystarczy. 

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Jeśli masz antywirus w telefonie to jaki i powiedz czy znalazł jakieś zagrożenie i jakie. Potrzeba instalowania na Androida takiego zabezpieczenia jest opisywana w wielu miejscach , zagrożenia nowych aplikacji też. 
Ja prosze o faktycznie zauważone reakcje , aby zwracać uwagę i omijać zagrożenia .
Jak masz podziel sie uwagami , jak nie masz antywira czytaj . 
Zainstalowałem Awast i sie przyglądam .
Krystigs
Navigator
Opcje
Noxa polecam bo lepszy ale najlepszy ze wszystkich to mcaffe
Mcaffe znajdzie wszystko od ukrytych plików z virusem itd
A I nwm po co się tak denerwujesz bo, na telefonie nie ma prawie wirusów więc heh
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @nowan2020 

Ja osobiście poleca wbudowanego antywirusa, dobrze się sprawuj. Myślę że nie trzeba instalować innych antywirusów, skoro jest już wbudowany. Zachęcam cię abyś go sobie przetestował, znajdziesz go w: Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Zabezpieczenia.

oXygen27
Pathfinder
Opcje
Ja nigdy nie mialem antyvir na tel. Wydaje mi sie ze on bardziej przydaje sie osobą, które nie za bardzo znaja internet i klikają w bannery na rożnych stronach i ściągają jakiś gniot na smartfona.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spokojnie wystarczy nam wbudowany antywirus i świadome korzystanie z telefonu

Marcin1343
Apprentice
Opcje
Używam Kaspersky Internet Security w pełnej wersji na A50 oraz A72. Nigdy nic nie znalazł. Brak zagrożeń od strony nowych aplikacji.