Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kłopot z Dolby Atmos w Samsungu Galaxy S24 +

(Temat utworzony: 23-03-2024 02:52 AM)
726 Wyświetlenia
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Witam. Słuchałem muzyki zarówno przy wyłączonej funkcji Dolby Atmos, jak i włączając ją. Niestety za każdym razem dźwięk jest identyczny. Nie pomogło nawet po włączeniu Dolby Atmos wybranie rodzaju brzmienia jako "Muzyka". Macie jakieś porady co zrobić by dźwięk był lepszy? Dodam, że w Samsungu Galaxy S10+ wszystko działało w porządku a dźwięk na Dolby Atmos był lepszy. 
0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
Na s24 wszystko działa jak należy
0 Like
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Aczkolwiek na moim Galaxy S24 + nie działa. Jakieś pomysły?
0 Like
MembersNew
Navigator
Opcje

W UI 6.0 Samsung wyłączył zarówno Dolby Atmos jak i UHQ. To znaczy, można wybrać taki tryb, pojawia się jako aktywny,  ale nie działa. Pewnie chodzi o koszt licencji. Nie stać ich. 

Mati91a
Pathfinder
Opcje
Jeśli jest prawdą w tym co piszesz to zostałem uspokojony. Bo już myślałem, że smartfon jest zepsuty. 🙂
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dolby Atmos działa tylko kiedy mamy źródło dźwięku w Dolby Atmos np. Tidal. Jeśli słuchamy muzyki z Spotify lub YouTube to mamy zwykłe stereo. Sprawdzone na Android 14 OneUI 6 przy użyciu Tidala i
🍎 Music.
Edit: Najlepszy efekt jeśli telefon trzymamy w poziomie.
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
Co Ty za bzdury piszesz, słucham muzyki na spotify i Dolby atmos działa, tak samo jest na YouTube!
0 Like
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
Bzdura!
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dolby Atmos jest formatem dźwięku przestrzennego, coś takiego jak 5.1. Musi być źródło dźwięku w Dolby Atmos to, że włączysz to w telefonie to nie znaczy, że słuchasz muzyki w Dolby Atmos. YouTube to zwykle stereo (dwa kanały lewy i prawy) tak samo Spotify. ,,Usługi streamingowe, takie jak Apple Music, Amazon Music i Tidal, oferują ścieżki audio w formacie Dolby Atmos. Spotify również ogłosił, że planuje dodać wsparcie dla dźwięku przestrzennego." Żrodło: https://goodaudio.pl/blog/dzwiek-przestrzenny-jak-dziala-i-jak-wplywa-na-doswiadczenie-sluchania-muz...