Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Antywirus w telefonie czy warto ?

(Temat utworzony: 08-02-2021 01:20 PM)
5588 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Samsung preferuje antywirus Mcafee , czy warto instalować? Czy rzeczywista ochrona eliminuje zagrożenia i kiedy ? Jesli ktoś używa antywirus poproszę podziel się informacjami , Mcafee dla mnie coś podpada , nie wiadomo co będzie dalej a może to fake news ?

image

image

image

image

image

91 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020, nie musisz instalować aplikacji McAfee ponieważ fabrycznie znajduje się w urządzeniach Galaxy. Wystarczy aktywować ochronę w ustawieniach telefonu. W przypadku fabrycznej ochrony masz pewność, że inne funkcje telefonu będą działać prawidłowo. Zdarza się, że zewnętrzne programy antywirusowe powodują problemy z działaniem niektórych funkcji telefonu.

wckxr
Voyager
Opcje
@nismo @nowan2020 Nie warto instalować żadnego antywirusa ponieważ w telefonie to nie ma sensu w androidzie warstwa systemowa jest oddzielona od warstwy aplikacji wiec (jesli nie masz roota) żaden wirus nic ci nie zrobi z telefonem
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wckxr, nie korzystam z żadnej ochrony zarówno fabrycznej jak i zewnętrznej. Uważam, że w zupełności wystarczy zdrowy rozsądek oraz znajomość podstawowych zasad bezpieczeństwa 😉

wckxr
Voyager
Opcje
To prawda ja tak samo
wckxr
Voyager
Opcje
W jaki sposób zdobyłeś range Superuser II?
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
wckxr
Voyager
Opcje
Ok
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Oczywiście że nie warto korzystać z zewnętrznych antywirusów, system sam ma wbudowane zabezpieczenia i tak jak wspomniał kolega zdrowy rozsądek🙂

MaŁy_RaDeK
Navigator
Opcje

Nigdy nie używałem antywirusów w smartfonach i przez te wszystkie lata nie miałem żadnego problemu.

Nie lubię niepotrzebnie obciążać "systemu", więc puki co, nadal nie będę używał.  😉