Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A32 Smart Things - "Oglądaj telewizor na telefon" nie działa

(Temat utworzony: 16-07-2021 07:20 AM)
959 Wyświetlenia
MarcinPi
Navigator
Opcje
Nowy A32, po resecie do ustawień fabrycznych. Nie działa funkcja "Oglądaj telewizor na telefon":

Ten sam telewizor z telefonem S9 działa bez problemu: 
Skontaktowałem się z supportem Smart Things. Odpowiedź bardzo nieprofesjonalna. Pan próbował mi wmówić, że mój telewizor nie obsługuje tej funkcji pomimo, że od 3 lat z niej korzystam.

image

Zrobiłem factory reset, skasowałem aplikację Smart Things i zainstalowałem ponownie, skasowałem dane aplikacji i ponownie sparowałem ją z telefonem. Rzucanie obrazu z telefonu na TV działa, ale odwrotnie nigdy. Widzę w komentarzach do Smart Things, że czerwcowy update spowodował bardzo dużo podobnych problemów:

image

Jak skutecznie rozwiązać ten problem?
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MarcinPi  @MatiJ  Tak jak myślałem że wszystko będzie działać z moimi telefonami A6 2018 i A21s oraz TV UE40ju6740 z 2015 roku. Wiec wersja Smartthings 1.7.67.29 nic nie zepsuła.

MarcinPi
Navigator
Opcje
Najmocniej dziękuję. Ja w międzyczasie zrobiłem downgrade aplilacji. Na poprzedniej również nie działa, więc wina jest po stronie urządzenia A32 LTE. Tak jak napisałem powyżej: ten model ma chipset od Mediateka co jest raczej dość rzadkim rozwiązaniem w telefonach Samsunga i zakładam, że coś w telefonie wymaga poprawki. Mam nadzieję, że skoro A6, A21 mają taką funkcję to A32 formalnie też powinien ją mieć. Zgłosiłem błąd przez Samsung Members wraz z logami. Dziękuję raz jeszcze wszystkim za pomoc!
MRS21
Pathfinder
Opcje

Miałem ostatnio podobny problem. Po migracji Smart Switchem ustawień z S10 na S21 przestało działać sterowanie telewizorem. Chociaż profil TV został przeniesiony, bo jego nazwa pojawiała się niektórych miejscach, to nie mogłem się z nim skomunikować w trybie pilota (działał tylko mirror i Smart View). Robiłem dużo, by to naprawić, nawet zmieniałem nazwę telewizorowi i próbowałem wyszukać go na nowo, ale nic nie pomagało. Ostatecznie zdecydowałem się skorzystać z opcji Menu->Ustawienia (koło zębate)->Zamknięcie aplikacji SmartThings. Oprócz odinstalowania aplikacji, z konta Samsung zostały wyrejestrowane wszystkie urządzenia, między innymi ten mój wiszący telewizor. Po ponownej instalacji i aktywacji urządzeń tryb pilota zaczął działać.

0 Like
MarcinPi
Navigator
Opcje
Dziekuję. Sterowanie działa bez zarzutów. A32 skonfigurowany od podstaw bez kopiowania ustawień z innych model. Telewizorem usunięty i dodany ponowne (proces parowania z potwierdzeniem PIN) również wykonany. Niestety Tv to Phone ciągle rozłącza nim obraz zdąży się pojawić.
0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje
A usunąłeś stary wpis o zapamiętanym telefonie A32 z telewizora? Jeśli nie, może TV głupieje mając dodane dwa identyczne telefony.
0 Like
MarcinPi
Navigator
Opcje
To nowy telefon więc przy pierwszym podejściu tylko go zatwierdziłem, po resecie do ustawień fabrycznych usunąłem go z TV i dodałem ponownie.
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@MarcinPi Spróbuj jeszcze przekazać zgłoszenie z logami przez Samsung Members.

MarcinPi
Navigator
Opcje
Tak zrobiłem tydzień temu. Czekam na odpowiedź :smiling-face:
0 Like
MarcinPi
Navigator
Opcje
S22 Smart View nie wykrywa telewizora Samsung Smart TV z serii MU. Przez krótki czas działało po czym przestało. A32 i S9 za każdym razem wyświetlają tv na liście. 

Podobnie z funkcją odwrotną: "Oglądaj telewizor na telefon". Opcja jest z reguły niedostępna.

Cache wyczyszczony. Nie pomogło.

S22:

image

A32:

image

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@MarcinPi Patrzyłeś czy jest dostępna aktualizacja dla Twojego urządzenia ( telefonu oraz TV) oraz aplikacji SmartThings ? 

0 Like