Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A32 Smart Things - "Oglądaj telewizor na telefon" nie działa

(Temat utworzony: 16-07-2021 07:20 AM)
962 Wyświetlenia
MarcinPi
Navigator
Opcje
Nowy A32, po resecie do ustawień fabrycznych. Nie działa funkcja "Oglądaj telewizor na telefon":

Ten sam telewizor z telefonem S9 działa bez problemu: 
Skontaktowałem się z supportem Smart Things. Odpowiedź bardzo nieprofesjonalna. Pan próbował mi wmówić, że mój telewizor nie obsługuje tej funkcji pomimo, że od 3 lat z niej korzystam.

image

Zrobiłem factory reset, skasowałem aplikację Smart Things i zainstalowałem ponownie, skasowałem dane aplikacji i ponownie sparowałem ją z telefonem. Rzucanie obrazu z telefonu na TV działa, ale odwrotnie nigdy. Widzę w komentarzach do Smart Things, że czerwcowy update spowodował bardzo dużo podobnych problemów:

image

Jak skutecznie rozwiązać ten problem?
30 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MarcinPi  Ten model TV UE58MU6192 nie ma Smartthings też się nie znajduje na liście Smartthings.

MarcinPi
Navigator
Opcje
To jak wyjaśnić, że funkcja Tv to Phone działa na S9 i że aplikacja Smart Things na różnych telefonach (S9, S7, M21, A32) wykrywa i łączy się z telewizorem co pozwala na zdalną kontrolę i podgląd co obecnie odtwarzne np. Nazwa audycji z EPG. Chyba maja Państwo problemy z dokumentacją. Kupując ten telewizor upewniłem się, że ta funkcja jest dostępna i działa. Jeśli teraz okaże się inaczej wyjaśnimy sprawę z pomocą rzecznika praw konsumenta. Na screenie poniżej opis produktu z autoryzowanego sklepu, w którym go kupiłem.

Wszystkie telewizory serii MU61xx miały SmartThings, a tylko jeden mój nie?Screenshot_20210716-083740_Chrome.jpgScreenshot_20210716-085222_SmartThings.jpg
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Znajdujemy się na forum Samsung Polska, gdzie najczęściej wypowiadają się użytkownicy tej marki, którzy chcą pomóc innym osobą z problemami, bazując na własnym doświadczeniu i wiedzy.

Jeżeli chcesz uzyskać bezpośrednio odpowiedź od firmy Samsung, to należy w tym celu użyć opcji zadaj pytanie lub chat Samsung, które dostępne są pod niebieskim plusem znajdującym się na ekranie głównym aplikacji Samsung Members.

PS: Osobami pracującymi w firmie Samsung są użytkownicy z rangami moderator lub Community Manager.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

W instrukcji obsługi nie znalazłem nic na temat Smartthings dla tego modelu. 

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201801/20180123103332177/POL_KTMDVBEUL-3.0.7_180111.1....

Czy w TV masz coś takiego?

20210716_084807.jpg

Jak miałem starszy model TV UE40JU6740 też nie Smartthings ale mogłem się z nim łączyć ale wyłącznie w domu a nie poza domem.

MarcinPi
Navigator
Opcje
Najwyraźniej mówimy o dwóch różnych rzeczach. Opcja o której mowisz to moduł sterowania urządzeniami w domu. Tej funkcji TV nie ma.Ja chcę tylko, żeby działa streaming ekranu tv na telefon tak samo jak to działa z innymi telefonami, które mam w domu. Ta funkcja była w serii 6 już nawet w dużo starszych modelach J czy K np. J6200
Sprawdziłem instrukcję do UE50MU6102. Tam też nic nie ma o SmartThings a mimo to model jest wylistowany w aplilacji Smart Things jako obsługiwany.
MarcinPi
Navigator
Opcje
Odpowiedź Samsung dla rozwiania wszelkich wątpliwości.

Nawet już domyślam się gdzie leży przyczyna. Wszystkie modele, które współpracują z TV mają chipsety Exynoss. A32 LTE to Mediatek20210716_094316_49513.jpg
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak się nie mylę to opcja Screen Mirroring umożliwia ogładzanie telewizji na ekranie telefonu. Za około 30 min sprawdzę czy na UE40JU6740 działa z poziomu Smartthings. na Galaxy A21s.

MarcinPi
Navigator
Opcje
Dziękuję:)
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

Testowałem takie połączenie z telefonami S9+ i S6 Edge i połączenie zawsze realizowało się prawidłowo.

Udostępnianie ekranu na modelach innych producentów nie działało. Wszystko może wskazywać na brak wsparcia tej funkcji po stronie telefonu. 

Czekamy jeszcze na informacje od @vdsl2. Zobaczymy co wyjdzie po jego stronie.