Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung odkup - warto? Bezpiecznie?

(Temat utworzony: 13-02-2022 10:19 PM)
12140 Wyświetlenia
AnnMarii
Pioneer
Opcje
Hej, zamówiłam s22+ w ramach przedsprzedaży i teraz zastanawiam się nad tym co zrobić z moim obecnym s9 i czy skorzystać z opcji odkupu. Korzystaliście już z tej opcji? Warto skorzystać? Kwoty podane na stronie odkupu są faktycznymi, które są wypłacane? I przede wszystkim czy mogę spać spokojnie, że wyślę im telefon i otrzymam za niego obiecane pieniądze? 
116 Odpowiedzi
blindobserver
First Poster
Opcje

Cześć, to była promocja odkup z lipca 2023, dotycząca zakupu Galaxy S23 lub Galaxy S22. Sam kupiłem podstawowego Galaxy S23, zgłoszenie zostało zarejestrowane 9 lipca 2023, mam maila zwrotnego z numerem transakcji, po długim oczekiwaniu 5 września dostałem wspomnianego maila, że stary telefon jest u nich w Estonii, a po kolejnej interwencji 12 października ktoś z Samsunga wysłał do mnie wiadomość, że to wszystko trwa za długo i sprawdzi. Ale żadnego info więcej nie otrzymałem.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@blindobserver, rozumiem, że ten "ktoś z Samsunga" to pracownik infolinii, bo w tej sprawie kontaktowałeś się również z infolinią?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

blindobserver
First Poster
Opcje
Nie kontaktowałem się z infolinią. Szczerze to nawet nie wiedziałem do kogo mam uderzać. Odpisano mi z maila Samsung.pl@foxway.com, czyli z tego, z którego przyszło potwierdzenie rejestracji
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@blindobserver, rozumiem, czyli kontakt był wyłącznie z firmą Foxway. W każdym razie podbij do mnie na priv, podaj numer zgłoszenia, imię i nazwisko, adres mailowy podawany w zgłoszeniu, IMEI i model starego (jeśli pamiętasz) i nowego urządzenia, postaram się pomóc.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

wigor182
First Poster
Opcje

Hej, powiedzcie mi proszę, jak działa Odkup? Czy muszę dokonać zakupu nowego urządzenia Samsung i w ramach zakupu zgłosić Odkup, czy mogę zakupić nowe urządzenie i niezależnie kilka dni po zakupie zgłosić chęć sprzedaży starego urządzenia w ramach odkupu? 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@wigor182, istnieje zarówno jeden, jak i drugi opisany przez Ciebie mechanizm. Wszystko zależy od tego, gdzie będziesz kupować nowe urządzenie i z jakiej dokładnie promocji odkup chcesz skorzystać. Zawsze należy przeczytać regulamin wybranej promocji, gdzie jest opisany jej mechanizm.

Witaj na Forum Samsung!

michal977
Navigator
Opcje
Witam.
Skorzystałem z opcji odkupu starego smartfona. Dostałem maila gdzie była w nim informacja: "Urządzenia należy przesłać do Foxway w ciągu 4 dni od daty zarejestrowania oferty sprzedaży. W przypadku wysłania do Foxway urządzeń po upływie 4 dni od daty zarejestrowania oferty sprzedaży, mamy prawo do dokonania ponownej wyceny ceny zakupu urządzeń zgodnie z punktem 4 OWH".
Z kolei z czatu w aplikacji Samsung shop dowiedziałem się że mam na to 14dni.
To co po tych 4 dniach, mogą obniżyć wycenę? Mogę się nie wyrobić, bo nowy smartfon z opcją odkupu starego kupiłem wczoraj. Chciałbym poczekać z odesłaniem go, aż nie dotrze nowy żeby spokojnie wszystko poprzerzucać z jednego na drugi.
Pozdrawiam. 
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, raczej się proszę trzymać tych 4 dni, ale myślę, że lekkie opóźnienia nie będą miały wpływu na wycenę.
michal977
Navigator
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Czyli najpóźniej we wtorek muszę wysłać, szkoda że nie 4 dni robocze.
0 Like
wolickim
Explorer
Opcje
Witam. Bralem udział w programie odkup s7 biorąc s23 i to było moje przykre doświadczenie. Te 4 dni to zbyt malo by przekopiować. Pamiętam ze tego dnia co przyslano to musiałem wyslać by sie udało. Napomnie że zrobili ponowną wycene bo coś tam przebarwienie na ekranie. Choć ja tam nic nie widziałem. Ostatecznie przyznali mi 35zł za s7. I raczej od lipca nie przelali mi tej kwoty. Jeszcze usiąde przed ekranem pc i przeszukam wplywy ale raczej nie mialem bo mam powiadomienia na telefon. Z mojej strony źle wspominam ten program odkup. A nawet wspomne że to jest ostatni Samsung jaki nabyłem. Pozdrawiam.
0 Like