Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga unikajcie programu odkupu oferowanego przez Samsung.

(Temat utworzony: niedziela)
260 Wyświetlenia
Anna19900
First Poster
Opcje
Drodzy uzytkownicy, przestrzegam na swoim przykładzie przed korzystaniem z programu odkupu oferowanego przez firmę zewnętrzną, z którą wspopracuje Samsung. Kupiłam w przedsprzedaży telefon Samsung s25, skusiłam sie na odkup telefony Samsung S21 l....pierwotna wycena 1000zł. Wyslalam telefon z kompletną zawartością i po pewnym czasie otrzymałam maila z wyceną 699. Argumentowaną ujawnionymi w trakcie przeglądu nowymi usterkami. Niestety ta niekompetentną firma nie napisala jakimi a kontakt z nimi jest bardzo utrudniony. Niestety poczułam sie mocno oszukana i nie zgodziłam sie na wycenę. Telefon został mi zwrócony w pudełku zastępczym a wszystko co wysłałam zostało niby zutylizowane....Teraz na pewno bedzie mi łatwiej go sprzedać bez żadnych dodatków. Drogi Samsungu.....tracisz klientów takim podejściem do swoich promocji....S25 był moim trzecim telefonem z rzędu....chyba ostatnim....
7 Odpowiedzi
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Program jest oferowany przez samsunga ale jego "organizatorem" jest zewnętrzna firma Foxway. Niestety czasami zdążają się takie przypadki.
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Ludzie jeszcze się nie nauczyli, po wielu opiniach że firmę foxway trzeba omijać wielkimi krokami To nie 1 rok, że są takie przypadki i to dość częste. Fakt S nie ma z tym nic wspólnego, chodzi mi o machloje firmy F.
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
No jak samsung nie ma z tym nic wspólnego... firma jest podywkonawca i jeśli podwykonawca ma takie praktyki to wykonawca powinien zmienić podwykonawcę a jeśli tego nie robi to powinien ponosić odpowiedzialność...
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Ta. Pisałem kilkukrotnie, jest wiele firm, sklepików, punktów GSM które skupują używane telefony. Kasę dostajesz od ręki. Czesto nawet płacą lepiej. Tyle w temacie
Kuki24
Apprentice
Opcje
Ja po skorzystaniu z programu "odkup" mam zupełnie inne doświadczenia i uważam, że przynajmniej podczas przedsprzedaży wycena jest bardzo atrakcyjna. Np. ponad rok temu podczas zakupu S24U do odkupu dawałem mój pięcioletni wówczas telefon Xiaomi Mi 9 i został on wyceniony na ponad 800 zł. Także wg. mnie cena świetna, biorąc pod uwagę, że nowego kupiłem za około 1700 zł.
O---------O
Student
Opcje
Baju baju wynajęty trolu. Każdy, kto dawał do wyceny telefon w F wie, że proponowane ceny są wprost oszukańcze. Poza tym ... Mi 9 w czasie przedsprzedaży nie mógł mieć pięć lat, co wynika z terminów wprowadzenia obu modeli na rynek.
Kuki24
Apprentice
Opcje
Masz rację miał 4,5 roku. Reszta sie zgadza.