Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wireless Charger Duo EP-P5400TBEGEU

(Temat utworzony: 29-10-2022 12:00 PM)
724 Wyświetlenia
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Witam.

Uzywa ktoś z was powyższej ładowarki? Jeśli tak to chętnie dowiem się jakie macie o niej opinie.
Zzczegolnie interesuje mnie:
- jak działa ładowanie bezprzewodowe telefonu w etui?
- jest magnes dla pola ładowania zegarka?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
Pelke
Voyager
Opcje
To ona ma w końcu 15 w czy więcej?
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ma 15W Ładowanie, ale jak daje 15W Ładowarkę do niej, to idzie wolniej niż 45W plus to jest duo, więc na ogół dwa urządzenia ładuje, ale jednak tutaj lepiej włączyć ten tryb szybkiego ładowania bezprzewodowego, gdyż no skróca on mocno czas na ogół o połowę.

Moje wyniki:

Z 45W-25W Ładowarka podłączona do tej Indukcyjnej 2h max

Z 15W Ładowarka podłączona do tej Indukcyjnej 3h max

Bez Super szybkiego ładowania max 4h
Pelke
Voyager
Opcje
A zapytam jeszcze, nie gniewaj się 😀 czy mocno zajadę baterie na 15 w ładowarce z włączoną opcją "szybkie ładowanie bezprzewodowe"? Mocno to obciąża czy raczej lajtowo?
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Raczej Lajtowo. Oczywiście tam podczas ładowania smartfon będzie cieplejszy, ale czas pracy na baterii czy też ogólne jej zużycie nie powinno być jakieś większe, też w momencie, w którym ładowanie np. By obciążało baterie, to moc ładowania się redukuje, ale tutaj na całe szczęście w tej ładowarce jest system chłodzenia i u mnie temperatury smartfona na 70% naładowania były na jakieś 36 stopni, więc powinno być dobrze 🙂
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Ja te polecam te ładowarkę razem z szybkim ładowaniem bezprzewodowym.
Mam taką i jestem mega zadowolony.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę pamiętać że w S23Ultra producent zmniejszył moc ladowania bezprzewodowego z 15W na 10W, co za tym idzie będzie ładował sie dłużej niż S22 Ultra. Wolniej ładują się też S23/S23+ od S22/S22+
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_, Przed premierą pojawiły się takie plotki, ale jak sprawdzałem to była różnica w czasie ładowania pomiędzy 10W, a 15W, więc nie wydaje mi się, aby ładowanie bezprzewodowe było ograniczone do 10W.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@kamil40013 chodzi o roznice między S23U a S22U
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_, Oba modele obsługuję Fast Wireless Charge 2.0 15W.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zgadza się tylko tam czasowo się różniło, chodziło bardziej o cewke jak sprawdzaliśmy. Możliwe że Samsung już zmienił to w oprogramowaniu.