Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galaxy Buds - problem ze sparowaniem z WIndows 10

(Temat utworzony: 06-11-2020 09:24 PM)
2539 Wyświetlenia
Przemo1981
Journeyman
Opcje

Witam,

Nie umiem sobie poradzić z podłączeniem słuchawek Samsung Galaxy Buds do laptopa z Windowsa 10. Słuchawki są sparowane z laptopem i w momencie łączenia i rozłączania w panelu "Bluetooth i inne urządzenia" słyszę dźwięk - sygnał łączenia słuchawek. Niestety poza tym sygnałem nie jestem wstanie przekierować dźwięku z laptopa na słuchawki - dźwięk wydobywa się wyłącznie z głośników laptopa. Załączam screena na którym widać, że fizycznie słuchawki są sparowane, ale przy otwarciu Urządzenia audio widać, ze słuchawki Buds oznaczone są czerwonymi strzałkami a klikając na ikonę głośnika w prawym dolnym zasobniku nie mam możliwości zmiany z Realtek'a na Buds bo ich tam nie ma.

Z góry dzięki za sugestie :smiling-face:

PrzemoBez tytułu.png

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Przemo1981
Journeyman
Opcje

Okazuje się, że problemem jest modyfikowana instalka windowsa, zainstalowałem nowszą wersję i bezproblemowo sparowałem słuchawki i w pełni działają tak jak powinny. Wielkie dzięki Szewcu za poświęcony czas.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
23 Odpowiedzi
icebbc7
Pioneer
Opcje
wydaje mi się że coś że sterownikiem, ponieważ masz ikonkę strzałki która oznajmia że ściąga lub chce ściągnąć sterownik. na ostatnim zdjęciu spróbuj nacisnąć "aktualizuj sterownik"
0 Like
Przemo1981
Journeyman
Opcje

Niestety przy próbie aktualizacji automatycznej otrzymuję komunikat, ze jest juz zainstalowane najlepsze oprogramowanie. Oczywiści próbowałem znaleźć ręcznie sterowniki, skorzystałem nawet z narzędzia Driveridentifier bez żadnego skutku. Z drugiej strony próbowałem skorzystać z narzędzia rozwiązywania problemów z dźwiękiem (prawoklik na ikonę głośnika), zwrotnie otrzymuje informacje o odłączonym sprzęcie...

01.png

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Przemo1981 czy próbowałeś na czas połączenia słuchawek z kompem rozłączyć je z telefonem lub wyłączyć BT w telefonie jeżeli masz cały czas aktywne połączenie po otwarciu etui.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Przemo1981
Journeyman
Opcje

Oczywiście, wręcz co najmniej dwie próby wykonałem przy całkowicie wyłączonym telefonie, bo zdarzyło mi się także, że przy wyłączonym BT na S9 wyskoczyło mi okienko parowania przy otwarciu etui buds'ów.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Przemo1981 to zapomnij je we wcześniej sparowanych urządzeniach. Bo o ile dobrze pamiętam, ten model może nie chcieć współpracować z kilkoma urządzeniami jednocześnie.

Przyznam, że tu mogę się mylić, bo dawno miałem tę wersję. Ale sprawdź.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
Przemo1981
Journeyman
Opcje

Okazuje się, że problemem jest modyfikowana instalka windowsa, zainstalowałem nowszą wersję i bezproblemowo sparowałem słuchawki i w pełni działają tak jak powinny. Wielkie dzięki Szewcu za poświęcony czas.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Przemo1981 czyli problem po stronie okien. Dobrze, że się wyjaśniło.

0 Like
Przemo1981
Journeyman
Opcje

Dokładnie tak jak piszesz, najważniejsze że wiadomo w czym tkwi problem. Myślałem, że uniknę tego ale niestety czeka mnie przeinstalowanie systemu z konfiguracją reszty oprogramowania, a mam tego trochę łącznie z szyfrowanie dysków itp...

0 Like
wojtex9151
Apprentice
Opcje

Witam.

Zakupiłem Galaxy Buds 2 z nadzieją na połączenie ich z laptopem i niestety od wczoraj nie mogę sobie z tym poradzić.

Bluetoth przy próbie połączenie widzi je, ale tylko "paruje" a nie łączy i po próbie ręcznego połączenie wyskakuje komunikat, że "to nie zadziała.."

Pobrałem aplikacje Galaxy Buds na lapka i wtedy bluetoth paruje słuchawki i łaczy, jednak nie przekazuje dźwięku na nie.

Nie ma też wyboru zmiany wyjścia audio na słuchawki w ustawieniach.

Bardzo prosze o porady.. wiele poradników już przeszedłem i niestety brak efektu.

Wersja systemu: Windows 10 Pro. Laptop HP

0 Like