06-11-2020 09:24 PM
Witam,
Nie umiem sobie poradzić z podłączeniem słuchawek Samsung Galaxy Buds do laptopa z Windowsa 10. Słuchawki są sparowane z laptopem i w momencie łączenia i rozłączania w panelu "Bluetooth i inne urządzenia" słyszę dźwięk - sygnał łączenia słuchawek. Niestety poza tym sygnałem nie jestem wstanie przekierować dźwięku z laptopa na słuchawki - dźwięk wydobywa się wyłącznie z głośników laptopa. Załączam screena na którym widać, że fizycznie słuchawki są sparowane, ale przy otwarciu Urządzenia audio widać, ze słuchawki Buds oznaczone są czerwonymi strzałkami a klikając na ikonę głośnika w prawym dolnym zasobniku nie mam możliwości zmiany z Realtek'a na Buds bo ich tam nie ma.
Z góry dzięki za sugestie
Przemo
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
08-11-2020 06:12 PM
Okazuje się, że problemem jest modyfikowana instalka windowsa, zainstalowałem nowszą wersję i bezproblemowo sparowałem słuchawki i w pełni działają tak jak powinny. Wielkie dzięki Szewcu za poświęcony czas.
07-11-2020 06:24 AM
07-11-2020 06:34 PM
Niestety przy próbie aktualizacji automatycznej otrzymuję komunikat, ze jest juz zainstalowane najlepsze oprogramowanie. Oczywiści próbowałem znaleźć ręcznie sterowniki, skorzystałem nawet z narzędzia Driveridentifier bez żadnego skutku. Z drugiej strony próbowałem skorzystać z narzędzia rozwiązywania problemów z dźwiękiem (prawoklik na ikonę głośnika), zwrotnie otrzymuje informacje o odłączonym sprzęcie...
07-11-2020 07:56 PM
@Przemo1981 czy próbowałeś na czas połączenia słuchawek z kompem rozłączyć je z telefonem lub wyłączyć BT w telefonie jeżeli masz cały czas aktywne połączenie po otwarciu etui.
07-11-2020 08:51 PM
Oczywiście, wręcz co najmniej dwie próby wykonałem przy całkowicie wyłączonym telefonie, bo zdarzyło mi się także, że przy wyłączonym BT na S9 wyskoczyło mi okienko parowania przy otwarciu etui buds'ów.
07-11-2020 09:10 PM
@Przemo1981 to zapomnij je we wcześniej sparowanych urządzeniach. Bo o ile dobrze pamiętam, ten model może nie chcieć współpracować z kilkoma urządzeniami jednocześnie.
Przyznam, że tu mogę się mylić, bo dawno miałem tę wersję. Ale sprawdź.
08-11-2020 06:12 PM
Okazuje się, że problemem jest modyfikowana instalka windowsa, zainstalowałem nowszą wersję i bezproblemowo sparowałem słuchawki i w pełni działają tak jak powinny. Wielkie dzięki Szewcu za poświęcony czas.
08-11-2020 07:27 PM
@Przemo1981 czyli problem po stronie okien. Dobrze, że się wyjaśniło.
08-11-2020 08:19 PM
Dokładnie tak jak piszesz, najważniejsze że wiadomo w czym tkwi problem. Myślałem, że uniknę tego ale niestety czeka mnie przeinstalowanie systemu z konfiguracją reszty oprogramowania, a mam tego trochę łącznie z szyfrowanie dysków itp...
01-12-2023 09:08 AM
Witam.
Zakupiłem Galaxy Buds 2 z nadzieją na połączenie ich z laptopem i niestety od wczoraj nie mogę sobie z tym poradzić.
Bluetoth przy próbie połączenie widzi je, ale tylko "paruje" a nie łączy i po próbie ręcznego połączenie wyskakuje komunikat, że "to nie zadziała.."
Pobrałem aplikacje Galaxy Buds na lapka i wtedy bluetoth paruje słuchawki i łaczy, jednak nie przekazuje dźwięku na nie.
Nie ma też wyboru zmiany wyjścia audio na słuchawki w ustawieniach.
Bardzo prosze o porady.. wiele poradników już przeszedłem i niestety brak efektu.
Wersja systemu: Windows 10 Pro. Laptop HP