Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z etui buds 3 pro

(Temat utworzony: 20-04-2025 08:27 PM)
328 Wyświetlenia
Daverunner
Apprentice
Opcje
Dioda na etui mruga cały czas na czerwono gdy słuchawki są w środku chociaż są w 100% naładowane. Miał ktoś podobny problem i zna rozwiązanie? 
0 Like
9 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje

Miganie na czerwono oznacza zablokowane ładowanie np. woda, pot
lub zanieczyszczenia na stykach do ładowania słuchawek
dokanałowych lub etui do ładowania. Jeśli miga po zamknięciu etui to znaczy, że poziom naładowania baterii etui do ładowania jest niższy niż
10%. 

Zonniak
Black Belt 
Opcje
Witam
Jeśli porada @JasiuTV nie przyniesie porządnego efektu zresetuj słuchawki. Aby to zrobić Wejdź w aplikację werable --> słuchawki --> ustawienia --> resetuj.

Pozdrawiam
Daverunner
Apprentice
Opcje
Zresetowałem i nic to nie dało, cały czas wyskakuje komunikat że wstrzymane ładowanie i żeby sprawdzić styki czy nie ma ciał obcych, wilgoci. Nic.takiego wewnątrz nie widzę.
0 Like
Zonniak
Black Belt 
Opcje
Spróbuj zwinąć w rulonik cienką szmatkę i wsadza w dziurki pudełka.
0 Like
Daverunner
Apprentice
Opcje
Już to robiłem i to na nic.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z tego co wiem problemem migającej diody w Buds3 Pro jest aktualizacja, która powoduje tego typu błąd.
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Gdyby ten problem był spowodowany aktualizacją oprogramowania to byłby tu wysyp tego typu tematów.
Jesli etui nie miało stycznosci z wodą, wilgocią itd to pozostaje tylko serwis i wymiana etui, bo ich serwisy nie naprawiają tylko wymieniają.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie musi być wysyp, bo nie był to globalny problem, a tylko pewna część tych słuchawek.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Też słyszałem że taki problem może powodować ostatnia aktualizacja i wcale nie musi dotyczyć wszystkich wyprodukowanych egzemplarzy, podobnie jak z problemem nieładującej się prawej słuchawki, który występuje u części użytkowników po tej właśnie aktualizacji. Według mnie należy poczekać na łatkę softu i wstrzymać się z wizytą w serwisie.
0 Like