Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa adapter typ-c do jack 3.5 mm

(Temat utworzony: 30-10-2023 07:37 PM)
1178 Wyświetlenia
Apollo2303
Apprentice
Opcje
Posiadam samsungowy adapter typ-c do mini jack 3.5 mm i jak wsadzam słuchawki beyerdynamica lub samsunga od AKG i oba nie działają (nie chodzi o żaden bład w ustwieniach) plus wyjście działa luźno
0 Like
97 Odpowiedzi
Mobilerpl
Student
Opcje

Cześć!
Napotkałem nietypowy problem związany z próbą podłączenia telefonu do samochodowego AUXa. Początkowo myślałem, że adapter z Baseusa nie ma DAC i z tego powodu nie działa, ale okazało się, że to nie jest kwestia adaptera. Po podłączeniu do samochodu nie działa, natomiast łącząc telefon tym samym kablem i przejściówką z głośnikiem JBL GO działa bez zarzutów (jedynie po podłączeniu próbuje włączyć się Asystent Google z niewiadomych mi powodów). Po podłączeniu telefonu do JBLa, a następnie przepięcia kabla z głośnika do wejścia AUX muzyka zaczęła sączyć się z samochodowego stereo, co było dla mnie niemałym zaskoczeniem. Jednakże po odpięciu telefonu od przejściówki i ponownym wpięciu wszystko przestało działać. Musiałem powtórzyć magiczne misterium z JBLem, aby znów móc delektować się dźwiękiem z samochodowych głośników. Czy ktoś wie dlaczego raz działa, a raz nie? Możliwe że jest to kwestia Asystenta Google (mam wyłączony w telefonie, ale mimo to po podłączneiu pojawia się jego sugestia)?

Pozdrawiam

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Przejściówka Baseusa przy połączeniu jej pod AUX w samochodzie będzie miała problemy z prawidłowym działaniem. Jedynie przejściówka od Samsunga działa poprawnie. Sam osobiście testowałem na różnych radiach samochodowych.
Mobilerpl
Student
Opcje
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
0 Like
Members_RgR0gsU
First Poster
Opcje

Witam, problem podobny:

przejściówka "no name" za kilka złotych, ale działa na starszych urządzeniach, czyli na a32 5g, a52s 5g, a nie działa na a53.

Proszę nawet nie sugerować, że przejściówka uszkodzona, bo nieznana itp., śmierdzi mi tu specjalnym zagraniem Samsunga, żeby podnieść swoją sprzedaż słuchawek BT i/lub adapterów.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_RgR0gsU, Nowsze telefony wymagają przejściówki wyposażonej w DAC.

Zielnik
First Poster
Opcje
Witam 
Kupiłem ostatnio adapter do słuchawek do telefonu samusng galaxy m52 5g. (Adapter posiada DAC, sprawdzany był na innych telefonach, nowszych i starszych modelach samsunga i działa.) Pomimo czyszczenia danych Cache, USBSettings i wyskakującego powiadomienia "Podłączono złącze USB" dźwięk dalej wychodzi z głośnika telefonu.
Proszę o pomoc
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Zielnik, jaki to dokładnie model adaptera?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Zielnik
First Poster
Opcje
Adapter BASEUS L54
0 Like
Zielnik
First Poster
Opcje
Czyli żeby słuchać muzyki przed słuchawki i głośniki muszę kupić adapter od samsunga? Jeżeli tak to jaki bo nie bardzo wiem gdzie znajdę a nie chcę kupić podróby.
0 Like