Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Kabel ładowania Samsung S20 Ultra

(Temat utworzony: 25-11-2020 09:31 AM)
1171 Wyświetlenia
KingPikK
Apprentice
Opcje
Witam wszystkich,

Orientuje się ktoś jaki kabel będzie się nadawał do ładowarki od S20 Ultra? Na obu końcach jest USB-C i opcja Super Fast Charging (chyba 25W). Niestety nie orientuję się w kablach i ciężko wybrać mi coś samemu. Chciałbym uniknąć uszkodzenia wejścia ale rozumiem, że oryginalny dostanę tylko w zestawie z ładowarką?

Pozdrawiam,

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Samsung oferuje również kable jako osobne akcesoria. Na stronie x-komu można kupić oryginalne kable usb-c Samsunga zarowno w wersji standardowej, jak i 5A do ładowarek 45W. S20U wspiera jedynie ładowanie 25W, więc standardowy kabel zupełnie wystarczy. Jeśli jednak chcesz mieć spokój na dłużej, polecam kupić kabel 5A pod kątem przyszłych, mocniejszych ładowarek.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 Odpowiedzi
Ruda40
Apprentice
Opcje
chętnie przyłączę się do zapytania 😃
0 Like
Lonia
Apprentice
Opcje
A mi nie wyslali tego kabla wlasnie jak to możliwe to nie wiem
0 Like
Rozwiązanie
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Samsung oferuje również kable jako osobne akcesoria. Na stronie x-komu można kupić oryginalne kable usb-c Samsunga zarowno w wersji standardowej, jak i 5A do ładowarek 45W. S20U wspiera jedynie ładowanie 25W, więc standardowy kabel zupełnie wystarczy. Jeśli jednak chcesz mieć spokój na dłużej, polecam kupić kabel 5A pod kątem przyszłych, mocniejszych ładowarek.
KingPikK
Apprentice
Opcje
Dzięki za odpowiedź natomiast niestety nie widzę na stronie kabli z podwójnym USB-C. Doszukałem się jedynie takich, które mają z jednej strony USB-C, a z drugiej zwykłe USB 😔
0 Like
KingPikK
Apprentice
Opcje
Sorki ale umknęło mi o jakim sklepie wspomniałeś. Kabel już zamówiłem. Dziękuję bardzo za pomoc 😁
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@theguildsman  napisał(a):
S20U wspiera jedynie ładowanie 25W, więc standardowy kabel zupełnie wystarczy.

Małe sprostowanie. Galaxy S20 Ultra wspiera szybkie ładowanie 45W.

https://www.samsung.com/global/galaxy/what-is/45w-charger/

PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Jaki kabel będzie najodpowiedniejszy do ładowania S23U, Ładowarka oryginalna Samsung Trio 65W. Czy kabel o oznaczeniu EP-DX510JBEGEU obsługuje moc 100W? Jest tańszy jak kabel o długości 1m EP-DN975BBEGWW, trochę dziwne że dłuższy można kupić tanie, na stronie samsunga nie wiedzę informacji o watach tylko o mocy 5A przy obu kablach.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, niezależnie jaki kabel, to wszystko będzie w porządku i telefon będzie ładował się normalnie.

Co do 100W w kablu lub 65W ładowarce, nie ma to znaczenia, ponieważ S23U obsługuje 45W ładowanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykPred, Do ładowania z mocą 45W powinno używać się kabla 5A. Taki jest dołączany fabrycznie do 45-watowej ładowarki.