Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słuchawki szumią podczas uruchomionego trybu ANC. Galaxy Buds Pro

(Temat utworzony: 11-02-2021 06:28 PM)
6875 Wyświetlenia
Adamarek
Journeyman
Opcje

W dniu dzisiejszym tj. 11.02.21 zauważyłem że podczas uruchomienia trybu ANC słuchawki zaczynają szumieć (nawet w cichym otoczeniu). Jest jakaś opcja naprawy tego, czy tylko serwis?

0 Like
36 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek zresetować słuchawki z poziomu aplikacji Galaxy Wearable.

0 Like
Adamarek
Journeyman
Opcje
Próbowałem, szumy w ANC są znacznie mniejsze ale teraz tak jakby w wysokiej częstotliwości powielało dźwięki z otoczenia. Dodam że bez uruchomionego żadnego trybu wszystko działa dobrze.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adamarek, rozumiem. Najlepiej jak zaczekamy na opinie osób, które korzystają z tych słuchawek na co dzień. Wtedy też dowiemy się czy opisywane przez Ciebie zjawisko występuje również u innych osób.

0 Like
Davidofx
Pathfinder
Opcje
Niestety te słuchawki tak mają. Ja używam sony wh-1000m3 są nauszne ale dużo lepsze . poczytajcie opinie o nich. galaxy buds to zabawki żeby pobiegać i jak się zgubią to żeby płaczu nie było że zginęły dobre słuchawki 😁
0 Like
Stanley88
Voyager
Opcje

@Davidofx : "niestety te słuchawki tak mają" - tzn. miałeś okazję ich posłuchać i potwierdzasz, że rzeczywiście szumią przy włączonym ANC?
Po za tym  porównywanie słuchawek dokanałowych/dousznych do nagłownych to trochę jakby przyrównywać niewielkie, ale za to zgrabne i zwrotne auto miejskie, z pojazdem dużo większym, bardziej komfortowym, lecz jednak zajmującym więcej miejsca, trudniejszym do zaparkowania. 
Od lat używam "dokanałówki" w dojazdach właśnie ze względu na to, że zajmują bardzo mało miejsca. Zarówno w uszach, jak i w transporcie w kieszeni, w torbie, itp.) Nie wyobrażam sobie w tej roli nagłownych, chociaż z reguły mają lepsze parametry, lepsze ANC, itd. (mam na myśli porównywalną półkę cenową). 

Davidofx
Pathfinder
Opcje
Nie, nie słuchałem. widziałem je w witrynie sklepowej i taka opinie napisałem hehe może ty tak opinie piszesz . Skoro ktoś pisze o czymś to logiczne że musiał używać. Internet widzę coraz bardziej ogłupia.
0 Like
Adamarek
Journeyman
Opcje
Tak się składa że w buds pro ANC jest dosyć dobre, jak używałem to nie miałem szumów na początku, także po prostu musiało coś się zepsuć. Wadliwy egzemplarz po prostu.
0 Like
Stanley88
Voyager
Opcje

Najlepszą metodą obrony  jest atak bez argumentów, hehe. BTW: ile Ci Sony zapłaciło za promkę? Może jeśli już, porównuj do WF-1000XM3. Najbardziej niewygodne dokanałówki, jakie zdarzyło mi się nosić  w uszach. Chociaż jakość dźwięku i ANC muszę przyznać w tej kategorii bardzo dobre, żeby nie było, że tylko hejtuję.

0 Like
Davidofx
Pathfinder
Opcje
Jak bym promował to bym napisał o nowszym modelu . ale te słuchawki mają najlepsze anc na rynku, wystarczy fora audio poczytać. a druga sprawa to autor tematu ma problem z tymi słuchawkami samsunga nie ja. Ja je porostu wrzuciłem do szuflady i leżą.
Jak macie wydać kasę na badziwie to lepiej w tych pieniądzach kupić cos lepszego. A to że samsung wykupił Akg to nie znaczy że będzie jakość co widać po słuchawkach. Bazują na marce nie na jakości. Każdy zrobi jak chce.
0 Like