Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie indukcyjne

(Temat utworzony: 12-04-2022 01:49 PM)
1520 Wyświetlenia
Asazi
Journeyman
Opcje
Cześć, jakiś czas temu sprawiłam sobie ładowarkę indukcyjną Duo od Samsunga. Ostatnio zauważyłam że mój telefon wydaje dziwny dźwięk czasami w trakcie ładowania. Takie jakby tykanie. W przypadku zegarka czy słuchawek nie zauważyłam tego problemu. Dodatkowo nie wiem czy to przewrażliwienie ale mam wrażenie że telefon teraz jest u góry cieplejszy. Czy to normalne?
0 Like
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Jak jest indukcja, to musi też być ciepło. Praw fizyki nie zmienisz 🙂
0 Like
Asazi
Journeyman
Opcje
Ja to doskonałe rozumiem. Chodziło mi o to że telefon był cieplejszy bez kontaktu z ładowarką. Tak sam z siebie.
0 Like
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Mój czasami też jest cieplejszy i nie zawsze wiem dlaczego. Ale zimą to duży plus, bo można sobie dłonie ogrzać 😊
0 Like
Asazi
Journeyman
Opcje
Z tej strony na to nie patrzyłam 😁
0 Like
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
A jak się włoży do wewnętrznej kieszeni kurteczki, to nawet sadełko ogrzeje. Dlatego lubię Samsungi 😁
SelfPL
Student
Opcje
Kupiłem ładowarkę bezprzewodową Duo z oficjalnej strony, podczas gdy ładuje się na niej telefon (s24 Ultra) lub leży już naładowany to wydaje z siebie dziwne "skrzeczenie", bez znaczenia czy telefon jest w etui czy nie. Uprzedzającą wentlator to to nie jest bo podczas ładowania słuchawek od xiaomi tego dźwięku nie ma. Jest to problem z ładowarką, telefonem, czy z czymś innym. Nie mam jak sprawdzić innego telefonu czy ładowarki. 
0 Like
PROCTON
Student
Opcje
Przyzwyczaj się, one tak mają
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę być spokojnym jest to wentylator umieszczony w ładowarce ktory uruchamia sie przy szybkim ładowaniu telefonu. Na słuchawkach, czy zegarku nie będzie Pan słyszał, dlatego że wentylator się nie załączy. Może Pan wyłączyć szybkie ładowanie bezprzewodowe i sprawdzić wentylator sie powinien wyłączyć.
Incarim
Journeyman
Opcje
Cześć! Czy u Was też ładowanie bezprzewodowe jest głośne w Samsungu S24 Ultra? U mnie i u mojego chłopaka po położeniu telefonu na ładowarkę słychać takie dziwne... tykanie/szmery? Czy też coś takiego macie u siebie? 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. To tykanie, a bardziej cichy szelest powoduje wentylator który jest umieszczony w ładowarce indukcyjnej. Wentylator służy do chłodzenia cewki indukcyjnej i jest to normalny objaw, więc nie ma obaw do niepokoju.