Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie indukcyjne

(Temat utworzony: 12-04-2022 01:49 PM)
1522 Wyświetlenia
Asazi
Journeyman
Opcje
Cześć, jakiś czas temu sprawiłam sobie ładowarkę indukcyjną Duo od Samsunga. Ostatnio zauważyłam że mój telefon wydaje dziwny dźwięk czasami w trakcie ładowania. Takie jakby tykanie. W przypadku zegarka czy słuchawek nie zauważyłam tego problemu. Dodatkowo nie wiem czy to przewrażliwienie ale mam wrażenie że telefon teraz jest u góry cieplejszy. Czy to normalne?
0 Like
27 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Asazi Witam. To tykanie jak mówisz to nic innego tylko mały wentylator który jest umieszczony w ładowarce indukcyjnej i załącza się tylko podczas szybkiego ładowania bezprzewodowego. Zegarek i słuchawki ładują sie normalnym prądem, dlatego nie słychać.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Asazi  Cześć

Czy oprócz tego dzwięku proces ładowania przebiega bez zakłóceń?

Asazi
Journeyman
Opcje
Czasem się zatrzymuje ale może dlatego że staram się położyć telefon tak żeby nie słyszeć tykania. Mam dodatkowo wrażenie że no teraz telefon jest cieplejszy u góry.
0 Like
Asazi
Journeyman
Opcje
W sumie to by wszystko wyjaśniało. A ja się męczyłam z dziwnym układem telefonu żeby nic nie było słychać 😄
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie obawiaj się. To jest normalny objaw, a wentylator jest po to żeby chłodzić cewke telefonu. Jak chcesz sobie sprawdzić to wyłącz sobie szybkie ładowanie bezprzewodowe w telefonie i tykanie ustanie. Ale telefon będzie ładował się wolniej. Przy ładowaniu indukcyjnym zawsze telefon będzie ciepły.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Asazi  Przy ładowaniu bezprzewodowym telefon oczywiście może być cieplejszy, ten dzwięk to czy nie jest może dźwiękiem ładowania?

Na jaki kolor świecą się diody po położeniu telefonu na ładowarce?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  Dokładnie, jak wentylatorek się kręci to wszystko jest ok :smiling-face:

Asazi
Journeyman
Opcje
Diody tradycyjne świecą się na czerwono a gdy poziom naładowania sięga 100% zmieniają się na zielone. Najpewniej ten dźwięk to wiatrak. Co do ciepłego telefonu to mam wrażenie że on jest cieplejszy nawet jak się nie ładuje.
0 Like
lonelly
Voyager
Opcje
W aucie mam goracy a nie ciepły 🤣
0 Like