Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ładowanie nocne na ładowarkach indukcyjnych Samsung

(Temat utworzony: 31-10-2024 07:55 AM)
376 Wyświetlenia
LostInThisWorld
Journeyman
Opcje
Posiadam dwie ładowarki bezprzewodowe firmy Samsung, Duo oraz Trio. Czy zostawianie telefonu na ładowarce przez całą noc szkodzi baterii? Mam ustawioną blokadę ładowania baterii powyżej 80%.
0 Like

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam nie jest to szkodliwe po naładowaniu telefonu ładowanie zostanie wstrzymane sam często zostawiam telefon podłączony na noc

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
DamianR
Pioneer
Opcje
Jak chcesz hiper zadbać o baterię to na noc ustaw rutynę i wyłącz szybkie ładowanie bezprzewodowe. Wtedy bateria nie będzie się tak grzała od ładowania, wolniej będzie się ładować ale i tak do rana się naładuje.

Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzień Dobry! Nic nie powinno się wydarzyć, jeśli zostawimy położny telefon na ładowarce. Jeśli chcesz to kup sobie inteligentne gniazdko na wi-fi np. Setti+, Sonoff itp. kompatybilne z SmartThings i podłącz do tego gniazdka ładowarkę, następnie ustaw procedurę:
Jeśli: poziom baterii 100%
Wtedy: przełącznik SmartThings wyłączony.

8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam nie jest to szkodliwe po naładowaniu telefonu ładowanie zostanie wstrzymane sam często zostawiam telefon podłączony na noc
Rozwiązanie
DamianR
Pioneer
Opcje
Jak chcesz hiper zadbać o baterię to na noc ustaw rutynę i wyłącz szybkie ładowanie bezprzewodowe. Wtedy bateria nie będzie się tak grzała od ładowania, wolniej będzie się ładować ale i tak do rana się naładuje.
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzień Dobry! Nic nie powinno się wydarzyć, jeśli zostawimy położny telefon na ładowarce. Jeśli chcesz to kup sobie inteligentne gniazdko na wi-fi np. Setti+, Sonoff itp. kompatybilne z SmartThings i podłącz do tego gniazdka ładowarkę, następnie ustaw procedurę:
Jeśli: poziom baterii 100%
Wtedy: przełącznik SmartThings wyłączony.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie ma to najmniejszego problemu, jak juz koledzy o tym wspomnieli. Sam osobiście tak czesto robię. Pozatym czujniki w telefonie nie pozwolą przeładować się baterii.
LostInThisWorld
Journeyman
Opcje
Super, dzięki za Wasze komentarze. Czy w przypadku innych urządzeń firmy Samsung, jak na przykład Buds2 Pro lub Watch6, sytuacja jest analogiczna?
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
W przypadku zegarka, również ładowanie zostaje wstrzymane, co do słuchawek to nie mam pewności
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie miałem słuchawek samsunga ale miałem takie z JBL i tam również było wstrzymywane więc w budsach pewnie będzie tak samo
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak wszystkie urządzenia mają te same zabezpieczenia przed ich przaładowaniem się.