29-04-2017 03:38 PM
Witam.
Kupiłem niedawno Samsunga S7 Edgde "prawie nieużywanego"
Po otrzymaniu paczki i włączeniu ukazał mi się taki widok http://imgur.com/gallery/Jx7Fk
oraz takie oto dziwy przy instalowaniu aktualizacji i odblokowywaniu telefonu I przy przychodzących połączeniach/SMSach przy zablokowanym ekranie Przez około minutę. Jeśli wyłącze ekran i od razu odblokuje nic sie nie dzieje Edgde 1 i S7 Edgde
napisałem do sprzedawcy, a on napisał ,że to normalne objawy i trzeba zaktualizować soft.
Wszedłem więc normalnie w Ustawienia/Aktualizacja oprogramowania/Aktualizacja Ręczna i wyskoczyło mi , że mam najnowszy soft. Wziąłem więć telefon na inny sposób i wgrałem androida 6.01, ale to samo się dzieje. POtem po kolei wgrywały mi się aktualizacje i przy każdej sprawdzałem i mam to samo. Przywracałem oczywiście telefon do ustawień fabrycznych. Nic nie pomogło. I teraz moje pytanie. Czy to rzeczywiście wina softu czy po prostu telefon jest uszkodzony i czy można coś na to poradzić?
02-05-2017 12:41 PM
02-05-2017 12:56 PM – ostatnio edytowany 04-05-2017 11:51 AM przez MateuszN
Cześć @GABRIEL120
Wygląda na to, że @kozbus ma rację, telefon wymaga uwagi technika który oceni jego stan i przeprowadzi naprawę. Przywrócenie ustawień fabrycznych to najpoważniejsze co można zrobić we włąsnym zakresie.
Ciemna plamka w rogu ekranu wskazuje jednak na uszkodzenie mechaniczne, np. przygniecenie.
Warto skontaktować się ze sprzedawcą i reklamować telefon u niego, bo wyglada na to, że sprzedał uszkodzony telefon, tym bardziej, jeżeli otrzymałeś oryginalne opakowanie z otwartą plombą.