Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłączenie asystenta google

(Temat utworzony: 19-01-2019 10:27 PM)
3862 Wyświetlenia
apiotr
Apprentice
Opcje

W jaki sposób po wyłączeniu asystenta google ustawić przycisk home po mocniejszym naciśnięciu w taki sposób aby otwierała się wyszukiwarka Google z wysuniętą klawiaturą? W chwili obecnej wyszukiwarka otwiera się widnieje baner aby włączyć asystenta google u góry znajduje się pasek wyszukiwania ale trzeba na niego kliknąć aby wysunęła się klawiatura, przy dużym telefonie jak note 9 jest to dość uciążliwe ponieważ wymaga użycia obu rąk.

0 Like
12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@apiotr, sprawdziłem z ciekawości i jest dokładnie tak jak piszesz. W ustawieniach nie znalazłem opcji, która mogłaby przywrócić poprzedni ekran wyszukiwania. Musisz poczekać na inne odpowiedzi. Może ktoś znajdzie sposób na rozwiązanie Twojego problemu.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Coś znalazłem w necie asystent google jak wylaczyc

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24Póki co nie ma na, to rozwiązania. Nawet odinstalowanie aktualizacji aplikacji "Google" nie pomaga bo Asystent wraca po chwili.

apiotr
Apprentice
Opcje

Szukałem wielu możliwości łącznie z przejrzeniem aplikacji systemowych myślałem że znajdę wtyczkę. Mam jeszcze jeden pomysł ale nie wiem gdzie znaleźć ustawienia a mianowicie usunięcie powiązania telefonu z asystentem Google w ustawieniach telefonu jest on nie edytowalny można tylko dodać urządzenie usunąć już nie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@apiotrCzy szukałeś na tej stronie Asystent Google i tutaj

0 Like
apiotr
Apprentice
Opcje

Tak usuwa tylko i wyłącznie dostęp do danych przetwarzanych przez asystenta. Krótko mówiąc google lub samsung nie pomyśleli że ktoś może nie chcieć korzystać w kategoryczny sposób z funkcji asystenta, nie przeczę że jest to rozwiązanie dla wielu osób bardzo pomocne i długo wyczekiwane, sam jestem fanem elektroniki i nowinek ale również osobą programującą ... ale w moim przypadku ponieważ nie chcę z tego korzystać spowodowało to konieczność większej ilości kliknięć w celu wyszukania czegoś w google

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@apiotrJeżeli zależy ci tylko na samym wyszukiwaniu, to możesz zmienić aplikację, która ma się otwierać po dłuższym przytrzymaniu Home na "Samsung Internet". Wtedy otworzy się przeglądarka z otwartą klawiaturą:

Screenshot_20190120-103414_Samsung Internet.jpg

0 Like
apiotr
Apprentice
Opcje

zgadza się mogę, tak samo mogę ustawić np firefox z którego korzystam, ale to rozwiązanie jest półśrodkiem, ponieważ wyszukuje w karcie przelgąraki nie w aplikacji wyszukiwarki google.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Wydaje mi się, że takie coś nie będzie niestety możliwe do wykonania na Androidzie bez ingerowania w pliki systemowe 😞

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.