Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aplikacja Dyktafon - Tryb nieobsługiwany i zewnętrzny mikrofon

(Temat utworzony: 03-01-2019 10:05 AM)
6084 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Cześć.

Dzisiaj w sklepie Play pojawiłą się aktualizacja aplikacji "Samsung Voice Recorder" do wersji 21.1.00.51 z listą zmian:

- Voice Recorder application for Samsung Galaxy Device ( Android P OS )

Odpalam aplikację i od razu na starcie otrzymałem komunikat o mikrofonie zewnętrznym. I, że on będzie używany do nagrywania. Teraz pojawią się takie coś:

zew.jpg

Oczywiście żadnego mikrofonu zewnętrznego nie mam podłączonego do telefonu. Chyba, że chodzi tu o zegarek Galaxy Watch, choć wątpię.

Dalej wygląda, to tak, że przechodząc na tryb "Wywiad" lub "Mowa na tekst" otrzymuje taki komunikat:

mow1.jpgmow2.jpg

Klikając "OK" automatycznie przenosi mnie na tryb "Standardowy". Natomiast klikając poza komunikat (na szare pole), to komunikat znika i można normalnie nagrywać w "trybie nieobsługiwanym".

Wyczyszczenie danych aplikacji Dyktafon, nie pomaga.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24U mnie też się pojawiła aktualizacja w Sklepie Play. Po jej zainstalowaniu nie ma już problemu z nagrywaniem przy podłączonym Galaxy Watch.

Screenshot_20190122-102804_Voice Recorder.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Obawiam się, że to bug nie wykryty i nie zgłoszony w ramach testów. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Natomiast klikając poza komunikat (na szare pole), to komunikat znika i można normalnie nagrywać w "trybie nieobsługiwanym".
Rozumiem, że dźwięk jest nagrywany poprawnie za pomocą wewnętrznego mikrofonu pomimo komunikatu o zewnętrznym mikrofonie? Jeżeli tak to pewnie kolejna aktualizacja naprawi ten problem. Na wszelki wypadek możesz wyłączyć Bluetooth i sprawdzić jak się zachowa aplikacja, ale również nie podejrzewam, że wina leży po stronie zegarka.

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Tak to kwestia zegarka, ale powinna być możliwość przełączania ną mikrofony wbudowane.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Macie rację. Problemem jest Galaxy Watch. Po wyłączeniu BT, aplikacja działa normalnie. Dzieje się, to tylko jak jestem połączony z GW. Będąc połączonym do Gear Fit 2 problem nie występuje, ale on nie ma mikrofonu.

@mirudo24Nagrywanie z połączonym GW działa, tylko w trybie standardowym. Nawet jak kliknę przycisk nagrywania na innym trybie, to znów pojawia się ten komunikat i przełącza mnie na tryb standardowy.

Nie będąc połączonym z GW wszystko jest ok.

Problem zgłosiłem już na Members. Pewnie, to naprawią za jakiś czas.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, pojawiła się aktualizacja aplikacji w systemie Oreo do wersji 21.0.24.105. Być może nowsza wersja jest również dostępna w systemie Pie. Sklep nie pokazywał dostępności aktualizacji, ale po wejściu do aplikacji okazało się, że jest dostępna nowsza wersja.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24Jeszcze nie mam tej aktualizacji. Sprawdzałem w Sklepie Play i w Galaxy Apps. Natomiast sam problem jest już znany:

dykta.JPG

Jest, to tylko kwestia czasu zanim błąd zostanie naprawiony.

Jakby udało ci się wyciągnąć plik *.apk Dyktafonu, to mógłbym go spróbować zainstalować u siebie.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, raczej tej konkretnej aktualizacji nie dostaniesz bo posiada niższy numer od wersji, która jest w systemie Pie. Pomyślałem jedynie, że być może dla Pie również pojawiła się aktualizacja.

Wersja Oreo: 21.0.24.105

Wersja Pie: 21.1.00.51

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, dzisiaj pojawiła się u mnie aktualizacja aplikacji Dyktafon do wersji 21.1.01.08. Daj znać czy nowa wersja w końcu rozwiązała problem.

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24U mnie też się pojawiła aktualizacja w Sklepie Play. Po jej zainstalowaniu nie ma już problemu z nagrywaniem przy podłączonym Galaxy Watch.

Screenshot_20190122-102804_Voice Recorder.jpg