Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Złe naliczanie kroków. Samsung Galaxy watch 3

(Temat utworzony: 17-06-2021 08:26 PM)
6385 Wyświetlenia
Members_WL0aXb6
Explorer
Opcje

Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać mój problem? Od dwóch dni jestem posiadaczką smart watch 3 ale niestety nie jestem zadowolona. Cały czas źle nalicza mi kroki, już nie wspomnę o tym że spacer z wózkiem kiedy nie ruszam ręka nie jest w ogóle zaliczany. Zauważyłam też że w momencie kiedy spaceruje ruszając ręka równiez momentami nie nalicza kroków. Czy powinnam coś zmienić w ustawieniach?

0 Like
37 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_tA4u2HT, Jest to możliwe. Niestety serwis nic na to nie poradzi, ponieważ tak działa każdy egzemplarz zegarka. Czy poza dniami pracy zegarek też zawyża liczbę kroków w porównaniu do telefonu ?

Members_tA4u2HT
First Poster
Opcje

Tak, podczas zwykłych czynności jak smarowanie się kremem zegarek nalicza mi około 70 kroków. Sądziłam że jak na Samsunga będzie trzymał jakiś standard a jak narazie to MiBand za 150 zł dokładniej liczy kroki..

0 Like
Ro63rt
First Poster
Opcje

Ja natomiast mam tak że kroki i pierta liczy mi nawet podczas snu (średnio podczas snu robię 50 kroków i 1 piętro). Mycie zębów to wg zegarka 200-300 kroków. Machanie ręka w gescie budzenia to kolejne kroki. Wg serwisu CCS zegarek jest sprawny 😕

0 Like
slawek99
Explorer
Opcje
Witam posiadam Galaxy wath 5lte. Od jakiegoś czasu wydaje mi się że wyświetlana liczących kroków jest mniejsze niż rzeczywistości powodując do innych aplikacji oraz zegarków. Czy jest możliwość gdzieś w ustawienia zmiany jakiś kalibracja by liczyło lepiej ? Więcej 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@slawek99  Witam

Nie ma możliwości kalibracji. Najlepszym rozwiązaniem będzie przywrócenie ustawień fabrycznych i powtórne sparowanie z zegarkiem. Ustawienia fabryczne oczywiście przywraca Pan na zegarku

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@slawek99, Nie ma takiej możliwości. Spróbuj nosić przez jakiś czas dwa urządzenia, a na koniec porównaj dane. Będziesz wiedział, czy faktycznie zaniża, czy tylko Ci się wydaje.

slawek99
Explorer
Opcje
A jakieś ustawienia większe mniejsze kroki wiem że w huaweiu tak miałem że mogłem ustawić duże kroki małe.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@slawek99, Także nie ma takiej możliwości. Jedyne co możesz zrobić to upewnić się, że masz poprawnie uzupełnione dane w profilu Samsung Health (wzrost, waga).