17-06-2021 08:26 PM
Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać mój problem? Od dwóch dni jestem posiadaczką smart watch 3 ale niestety nie jestem zadowolona. Cały czas źle nalicza mi kroki, już nie wspomnę o tym że spacer z wózkiem kiedy nie ruszam ręka nie jest w ogóle zaliczany. Zauważyłam też że w momencie kiedy spaceruje ruszając ręka równiez momentami nie nalicza kroków. Czy powinnam coś zmienić w ustawieniach?
17-06-2021 10:06 PM
Nie sprawdzałam, jutro na spacerze włączę trening i sprawdze 🙂
Tak samo ma się to do roweru? Jeśli chce aby naliczal kroki z jazdy na rowerze to muszę włączyć opcję kolarstwo?
17-06-2021 10:08 PM
Ok, to jutro sprawdź i daj znać.
Podczas jazdy na rowerze oraz gdy uruchomisz trening "kolarstwo" zostanie wstrzymane liczenie kroków.
17-06-2021 10:18 PM
Czy Twoim zdaniem dokonałam dobrego wyboru? Może powinnam kupić galaxy active 2? Czytałam dzisiaj dużo podobnych wpisów, więc ten problem pojawia się nagminnie, że kroki nie sa dobrze naliczane. Wręcz niektórzy pisali, że to problem z czujnikami bądź aktualizacjami z Samsunga.
Moja mama ma huawei band 6, syn huawei band 4 pro i nie zauważyłam u nich żadnych problemów. Wszystko naliczane automatycznie, a ceny mega konkurencyjne
17-06-2021 10:25 PM
Moim zdanie dokonałeś dobrego zakupu. Często bywa, że zegarki są źle konfigurowanie i dlatego występują błędy.
17-06-2021 10:30 PM
Super, dziękuje Ci bardzo czyli jutro będziemy dalej testować bo już miałam ochotę spakować go I jechać jutro do media Markt 😅
17-06-2021 10:32 PM
Proszę, więc czekam na informację zwrotną😉
18-06-2021 12:20 PM — edytowano 18-06-2021 12:21 PM
@Members_WL0aXb6 napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie czy jest jakieś rozwiązanie na spacery z wózkiem gdzie moje ręce są w spoczynku, ponieważ muszę trzymać wózek z dzieckiem. Nie będę ukrywać że to ok 80% moich kroków dziennych 😉😅
Najprostszym rozwiązaniem jest tutaj noszenie przy sobie telefonu ze skonfigurowaną aplikacją Samsung Health. Telefon będzie zliczał kroki, których zegarek nie policzy w trakcie prowadzenia wózka. Liczba kroków będzie widoczna na obu urządzeniach.
23-06-2021 12:05 PM
Hej 🙂 przepraszam że dopiero dzisiaj odpisuje.
Niestety ewidentnie mnie troszkę oszukuje ale już jest dużo lepiej po przywróceniu ustawień fabrycznych niż było wcześniej.
Niestety spacer z córką nie jest zaliczany ale przestałam już zwracać na to uwagę 😉 najważniejsze że nie mam już ochoty spakować go w karton i jechać do media żeby oddać 🙂
Widziałam że ktoś mi też doradzil abym miała na spacerach z wózkiem telefon z sobą wtedy kroki będą naliczane.
W takim razie narazie dziękuję, ale dobrze wiedzieć że mogę tutaj dostać fachową pomoc jak będę miała jeszcze jakieś wątpliwości.
Pozdrawiam serdecznie
23-06-2021 12:38 PM
@Members_WL0aXb6 Świetnie że wszystko dobrze działa. Pozdrawiamy 😃
22-01-2022 09:04 PM
Czy to możliwe aby zegarek naliczył mi o ponad 4tyś kroków za dużo? Telefon naliczył mi około 4 tys w pracy, a na zegarku mam prawie 9 tys. Pracuje jako kasjerka i ruszam rękami, i nie ukrywam że trochę mnie to zniechęca, jak na zegarek za taką cenę. Da się coś z tym zrobić, czy oddać go na gwarancję?