Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Złe naliczanie kroków. Samsung Galaxy watch 3

(Temat utworzony: 17-06-2021 08:26 PM)
6314 Wyświetlenia
Members_WL0aXb6
Explorer
Opcje

Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać mój problem? Od dwóch dni jestem posiadaczką smart watch 3 ale niestety nie jestem zadowolona. Cały czas źle nalicza mi kroki, już nie wspomnę o tym że spacer z wózkiem kiedy nie ruszam ręka nie jest w ogóle zaliczany. Zauważyłam też że w momencie kiedy spaceruje ruszając ręka równiez momentami nie nalicza kroków. Czy powinnam coś zmienić w ustawieniach?

0 Like
37 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
A sprawdzałaś jak telefon nalicza kroki? Mam na myśli Samsung Health włącz aplikacje i porównaj. Ja nie mam zegarka a telefon liczy kroki. Screenshot_20210617-205732_Samsung Health.png
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Members_WL0aXb6 

Spróbuj ponownie uruchomić zegarek. W jakich sytuacja nie nalicza ci kroków? Zegarek wykorzystuje ruch ręki, aby zliczyć kroki, spróbuj włączyć trening "Chód" i wtedy sprawdzić czy kroki zostaną zliczone.

0 Like
Members_WL0aXb6
Explorer
Opcje

Z telefonem nigdy nie miałam problemu, zawsze dobrze nalicza. Nawet jak jestem w ruchu i mam włączoną apke to widzę jak zmienia się liczba kroków. Na zegarku niestety tego nie widać 🤷‍♀️

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Ja bym polecił sparować go z telefonem i zobaczyć jak będzie na zegarku
0 Like
Members_WL0aXb6
Explorer
Opcje

Niestety nawet w momencie kiedy zrobiłam sobie intensywny spacer z użyciem rąk to zegarek nie naliczal mi kroków. Dzisiaj poprostu się zawiesił na 5708 i mimo 15 min spaceru nic się nie zmieniło. Momentami jest też tak że nie nalicza na bieżąco tylko jak sprawdzam ilość zrobionych kroków to widzę jak szybko nalicza... czy jest opcja że mam coś źle ustawione ?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_WL0aXb6 Próbowałeś uruchomić zegarek ponownie? 

0 Like
Members_WL0aXb6
Explorer
Opcje

Screenshot_20210617-212444_Samsung Health.jpg

0 Like
Members_WL0aXb6
Explorer
Opcje

@Kacper2 właśnie to zrobiłam, mam nadzieję że to mu pomoże bo naprawdę jak narazie jestem bardzo  niezadowolona.

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_WL0aXb6 Gdyby problem dalej występował daj znać. A coś wymyślimy😀 

0 Like