Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4, problem z pulsem

(Temat utworzony: 12-02-2022 09:49 AM)
2791 Wyświetlenia
Auel
Navigator
Opcje
Witam
Może ktoś ma jakiś pomysł poza serwisem (ten w moim mieście jest poniżej wszelkiej krytyki)?
Od samego początku mam problem z pomiarem pulsu. O ile pomiary cykliczne w ciągu dnia wydają się być ok, o tyle podczas ćwiczeń (bieżnia) puls jest zawyżany od 10 do 30. Z tego co zauważyłem to chętnie rośnie, ale niechętnie spada. Dodatkowo jeśli zrobię sobie przerwę i rzeczywisty puls spada do np 95 to zegarek pokazuje 115-130. Porównywałem pomiary z zegarka z 3 innymi i to zegarek przekłamuje. Reset nie pomógł.
Z góry dzięki za pomoc.
43 Odpowiedzi
Patryk79627
Apprentice
Opcje

Oddałem zegarek do serwisu. Wymienili mi płytę główną i pokrywę.  Problem niestety jest nadal aktualny. Siedzę, pomiar pulsu wskazuje 68, włączam trening, np" inny trening", nie wykonuje żądnych ruchów wskazania pulsu od razu idą na ponad 80, ruszę dwa razy nadgarstkiem wskazania pulsu to 100 -120 u/m. Wyłączam trening puls wraca do 68 u/m.

Wygląda na to że pomiar pulsu w tym zegarku to zabawka a nie realne wskazania. W szczególności  podczas włączonej aktywności w samsung health. Rejestrując wysoki puls pokazuje bardzo duże spalanie kalorii.

Jakieś inne pomysły?

0 Like
Auel
Navigator
Opcje
Zignoruj to i zaakceptuj fakt że masz fajny zegarek który jeśli chodzi o pomoc w treningach jest całkowicie bezużyteczny. Piszę to na podstawie własnego doświadczenia.
0 Like
Patryk79627
Apprentice
Opcje

Jeśli tak ma być, to chyba czas zwrócić tą zabawkę i kupić Garmina.

Nie po to są funkcję mierzenia pulsu i spalonych kalorii w dedykowanym programie żeby wskazania były z kosmosu 😕

0 Like
Auel
Navigator
Opcje
Rozumiem. Też jestem zawiedziony i też myślę o Garminie. Nie jest to jednak dla mnie artykuł pierwszej potrzeby, dlatego czekam aż padnie i wtedy się przesiądę.
0 Like