Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4, problem z pulsem

(Temat utworzony: 12-02-2022 09:49 AM)
2707 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Auel
Navigator
Opcje
Witam
Może ktoś ma jakiś pomysł poza serwisem (ten w moim mieście jest poniżej wszelkiej krytyki)?
Od samego początku mam problem z pomiarem pulsu. O ile pomiary cykliczne w ciągu dnia wydają się być ok, o tyle podczas ćwiczeń (bieżnia) puls jest zawyżany od 10 do 30. Z tego co zauważyłem to chętnie rośnie, ale niechętnie spada. Dodatkowo jeśli zrobię sobie przerwę i rzeczywisty puls spada do np 95 to zegarek pokazuje 115-130. Porównywałem pomiary z zegarka z 3 innymi i to zegarek przekłamuje. Reset nie pomógł.
Z góry dzięki za pomoc.
43 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Auel  Witam

Jeżeli wyraźnie widać że pomiary są nieprawidłowe i reset do ustawień fabrycznych urządzenia nie pomaga pozostaje niestety wizyta w serwisie aby sprawdzono co się dzieje.

pkonrad
Voyager
Opcje
Mój od 17.02 podczas treningu (Chód) zegarek calkiem przestał mierzyć puls.
0 Like
NickiJagger
Journeyman
Opcje
A nie jest to czasem spaprane po aktualizacji? Dziwnym trafem wszystkie rzeczy, jakie czytam ,dzieją się właśnie po cudownej aktualizacji . U mnie źle mierzy tempo podczas biegu ,gps myli się o cały kilometr , wyłącza się podczas treningu . I nie tylko u mnie . U innych tez. Więc to Samsung zepsuł wszystko podczas aktualizacji . Plus wyrywkowo mi mierzy sen ,a zazwyczaj nie mierzy ,bo nie ,pomimo mocno zapiętego paska.
0 Like
zimiii
First Poster
Opcje
u mnie mierzy a raczej nie mierzy prawie wcale, raz na godzinę czasami 2 mu się przypomni jak biegam....
0 Like
MichałJ
Expert
Opcje

@zimiii spróbuj przywrócić zegarek do stanu fabrycznego, jeśli nie będzie poprawy jak u @Auel , to konieczna będzie wizyta w serwisie.

Kasia_z86
Apprentice
Opcje
Witam, od niedawna mam zegarek. Póki co używałam z trwningów aerobik i trening obwodowy i bez problemu mierzył tętno. Dzisiaj postanowiłam pojeździć na rowerku i a programie rower treningu przy starcie mierzy tętno po sekundzie je gubi i już nie odzyskuje mimo iż czujniki świecą, zegarek zapięty tak jak zawsze, to zawsze jest na programie orbitrek. A jak już na którymś zagubi to tętno to już na większości jest tak samo.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasia_z86  Witam 

Czy na zegarku podczas wykonywania tych treningów włączony jest tryb oszczędzania energii Jeżeli tak proszę zobaczyć jak będzie przy wyłączonym trybie.

Jeżeli ten problem będzie ci dalej powtarzał pozostanie wykonać resetu zegarka do ustawień fabrycznych.

Kasia_z86
Apprentice
Opcje
Jest wyłączony tryb oszczędzania. Zrobiłam restart i nadal to samo. Sprawdziłam nawet killa innych i nie działa w sumie na 10 trybach. Zegarek zapięty tak samo zmieniałam tylko treningi na zegarku. Kilka razy sprawdzałam te na których nie mierzy tętna i zawsze to samo. Podczas wyboru treningów jest tętno normalnie, włącze start treningu jest tętno i po sekundzie już nie ma pojawiają się kreseczki pszy ikonce serca i po chwili wykrzyknik.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasia_z86  da Pani radę podesłać zdjęcie lub zrzut ekranu tych kreseczek i wykrzyknika jak się pojawią?

Model zegarka to Galaxy watch 4?

Ten trening Pani wybiera?

Screenshot_20221025_205803_shealth.png