Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4, problem z pulsem

(Temat utworzony: 12-02-2022 09:49 AM)
2722 Wyświetlenia
Auel
Navigator
Opcje
Witam
Może ktoś ma jakiś pomysł poza serwisem (ten w moim mieście jest poniżej wszelkiej krytyki)?
Od samego początku mam problem z pomiarem pulsu. O ile pomiary cykliczne w ciągu dnia wydają się być ok, o tyle podczas ćwiczeń (bieżnia) puls jest zawyżany od 10 do 30. Z tego co zauważyłem to chętnie rośnie, ale niechętnie spada. Dodatkowo jeśli zrobię sobie przerwę i rzeczywisty puls spada do np 95 to zegarek pokazuje 115-130. Porównywałem pomiary z zegarka z 3 innymi i to zegarek przekłamuje. Reset nie pomógł.
Z góry dzięki za pomoc.
maciek-standziak
Explorer
Opcje
Noszę go cały czas tak samo, na tej samej ręce i na tym samym zapięciu. Sprawdzę jeszcze czujniki ale skoro działa pomiar ręczny to i automatyczny powinien działać
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@maciek-standziak  tak  powiem działać 

OlekP
First Poster
Opcje
Mi zegarek pokazuje puls koło 100 a na ciśnieniomierzu jest 83 🤔 może być aż taka różnica?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@OlekP Zegarek nie jest urządzeniem medycznym, więc pewna różnica będzie w stosunku do profesjonalnych urządzeń zawsze będzie. Spróbuj w prosty sposób zrestartować zegarek wciskając oba przyciski jednocześnie przez 15 sekund, ewentualnie upewnij się, że masz wszystki aktualizacje wgrane i przeprowadź na nim twardy reset:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/

Auel
Navigator
Opcje
Porównywałem kilka Watch 4 nie z urządzeniami medycznymi a sportowymi miernikami pulsu w których za pomiar odpowiedzialny był (jak w zegarku) laser. Pomiary pierwszych modeli watcha pokrywały się niemal w 100%. Każdy kolejny model miał coraz większy problem i coraz bardziej zawyżał puls. Z własnych obserwacji wiem że pomiar przekłamuje (do +40) w przypadku uprawiania sportów gdzie szybko przemieszczają się ręce. Jak wcześniej pisałem w przypadku Watch 4 sprawdziłem 3 różne zegarki i zawsze jest to samo. Tak więc nie reset, nie serwis, a trzeba się pogodzić że czujnik pulsu podczas ruchu w przypadku Watcha to niestety bubel.
0 Like
nata78
Apprentice
Opcje
Kupiłam Nowy zegarek S4 . W funkcji orbitrek nie mierzy pulsu. Trafia mnie już . Chyba zrezygnuje z Samsunga. 2 zegarek który szwankuje. Ręce opadają. Macie jakieś rady ?
0 Like
nata78
Apprentice
Opcje
Kupiłam 2 zegarek Samsunga. Tym razem S4. W funkcji orbitrek nie mierzy mi w ogóle pulsu. Przez co raz pokazuje jakieś spalone kalorie z kosmosu. O połowę mniej niż powinien A 2 to nowy zegarek. Mam go 3 dni i szlak mnie trafia bo stary padł równo po gwarancji. Zepsuł się dotyk. Chyba oddam zegarek i zrezygnuje z Samsunga. Czy ma ktoś na to jakąś radę?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nata78  Dzień Dobry

Szczerze z pozycji ustawień nie ma nic, co mogło by to zmienić. Takie objawy w sprzęcie są po prostu błędem, zatem  zalecę reset.

Należy przetrzymać jednocześnie 2 boczne przyciski na 15 sekund.

0 Like
Patryk79627
Apprentice
Opcje

Czy udało Ci się rozwiązać problem? Mam podobnie, pomiar ciągły pulsu jest ok, wystarczy że włączę jakikolwiek trening i zegarek pokazuje puls  wyższy o 20 - 30. Po wyłączeniu treningu ponownie po chwili pokazuje prawidłowy puls.

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Patryk79627 próbowałeś resetować zegarek? Ewentualnie czy przywracałeś go do ustawień fabrycznych?

0 Like