Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4, problem z pulsem

(Temat utworzony: 27-10-2022 01:37 PM)
379 Wyświetlenia
Auel
Navigator
Opcje
Witam
Może ktoś ma jakiś pomysł poza serwisem (ten w moim mieście jest poniżej wszelkiej krytyki)?
Od samego początku mam problem z pomiarem pulsu. O ile pomiary cykliczne w ciągu dnia wydają się być ok, o tyle podczas ćwiczeń (bieżnia) puls jest zawyżany od 10 do 30. Z tego co zauważyłem to chętnie rośnie, ale niechętnie spada. Dodatkowo jeśli zrobię sobie przerwę i rzeczywisty puls spada do np 95 to zegarek pokazuje 115-130. Porównywałem pomiary z zegarka z 3 innymi i to zegarek przekłamuje. Reset nie pomógł.
Z góry dzięki za pomoc.
Kasia_z86
Apprentice
Opcje
Tak jasne poniżej podeślę zdjęcia. Ja włączam "Rower treningow" ale ta sama sytuacja dotyczy "orbitreka, boksu, pilatesu, jogi i wielu innych. Na pierwszym obrazku widac że tętno pokazuje a na drugim już po uruchomieniu treningu gubi je posekundzie. Jak kliknę na wykrzyknik to pokazuje sie instrukcja poprawnego założenia zegarka ale przesuwanie go dalej, zapinanie mocniej czy słabiek nic nie zmienia tętna nie ma. Dzisiaj pierwszy raz właśnie chciałam pojeździć i się zdziwiłam. Przez ostatnie 1.5 tyg od kiedy mam zegarek używałam yreningu obwodowego, aerobiku i innego treningu i tam jest ok. Ale dzisiaj sprawdziłam wiecej z ciekawości i na wielu nie działa. Zegarek watch 4.20221025_210541_1000004579_1666724744.jpg20221025_210521_1000004577_1666724725.jpg20221025_210534_1000004578_1666724734.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasia_z86  dziękuję za informacje.

Jeżeli mimo poprawnego założenia zegarka nie mierzy tętna to jedynie możemy obecnie spróbować zresetować zegarek do ustawień fabrycznych.

Kasia_z86
Apprentice
Opcje
Reset już też zrobiłam, naładowałam do 100% i nic to wszystko nie zmienia. Obawiam się że pozostała reklamacja. Bo już nie mam pomysłu. Nawet jak włącze trening z poziomu telefonu w samsumg health to też tego tętna nie mierzy na wyżej wymienionych treningach.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasia_z86  niestety,  jeżeli te wszystkie czynności nie rozwiązały problemu to pozostaje reklamacja.  Najprawdopodobniej to może być uszkodzony czujnik.

Będzie Pani reklamować u sprzedawcy czy w serwisie?

Kasia_z86
Apprentice
Opcje
Właśmie nie wiem. A jak to najlepiej rozwiązać? Dopiero 1.5 tygodnia go użytkuje a już reklamacja. Ale niestety nie mogę zwrócić bo kupiłam stacjonarnie a nie online.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasia_z86  Można u sprzedawcy,  chyba że ma Pani blisko serwis to Można bezpośrednio do serwisu 🙂

Kasia_z86
Apprentice
Opcje
Dziękuję za szybką reakcję i porady 😉 serwis daleko więc załatwię to u sprzedawcy. Tylko zastanawiam się jak to dobrze opisać 🙈
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kasia_z86  Proszę bardzo 🙂. Proszę opisać to dokładnie tak jak tutaj to Pani opisała czyli przy uruchamianiu treningu dowolnego nie działa pomiar tętna,  pokazuje się wykrzyknik.  Jeżeli coś jeszcze Pani zauważyła to oczywiście trzeba opisać. 

maciek-standziak
Explorer
Opcje
Cześć! 
Watch4 Classic przestał mierzyć puls automatycznie. Mam ustawioną opcję "Pomiar co 10 min w bezruchu" i przez cały czas działo to tak jak powinno, ale dzisiaj była już druga noc, podczas której nie zmierzył ani razu. Ręczny pomiar pulsu działa. Przywracałem ustawienia fabryczne w zegarku ale nic to nie pomogło. Macie jakieś rady czy tylko serwis zostaje?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@maciek-standziak  Cześć 

Na pewno upewniłbym się że zegarek jest prawidłowo założony oraz czy miejsce z czujnikami jest czyste.