Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4 dzwoni z sam siebie na nieznany numer.

(Temat utworzony: 05-10-2023 10:08 AM)
1767 Wyświetlenia
N-Zee
Journeyman
Opcje
Hej! Wiem że tytuł tego posta brzmi dziwnie ale od czasu gdy zaktualizowałem GW 4 do one UI 5 zegarek w losowych momentach dzwoni na numer "10000000". Nie wiem od czego to zależy ale solidnie drenuje mi baterie. Oczywiście na telefonie nie mam takiego numeru i też niema opcji że jakoś "przypadkowo" wybrałem ten numer. Dodam też że zegarek jest aktualnie podpięty do Nothing Phone'a (1). Miał ktoś podobny problem? Dzięki z góry za pomoc!
9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@N-Zee  cześć 

Spróbuj zresetować zegarek do ustawień fabrycznych,  zobaczymy czy to pomoże.  

0 Like
N-Zee
Journeyman
Opcje
Przed chwilą był resetowany i no cóż... Nic się nie zmieniło. Problem nadal jest
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@N-Zee  kopia była przywracana?

To wersja zegarka lte czy wifi?

0 Like
N-Zee
Journeyman
Opcje
Kopia była przywracana + wersja wifi
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@N-Zee  proszę spróbować bez kopii zapasowej i pytanie czy ten problem występuje zarówno jak telefon jest połączony z zegarkiem jak i nie?

Dafi7q
First Poster
Opcje

Cześć ! Czy udało się rozwiązać problem ? U mnie od jakiegoś czasu występuje identyczna sytuacja, tylko zauważyłem, że zegarek zaczyna wykonywać to połączenie w momencie w którym telefon sparuje się z innym urządzeniem przez bluetooth. W momencie kiedy wsiadam do samochodu i telefon łączy się z radiem, zegarek co chwile wykonuje połączenie na numer  10000000. Analogiczna sytuacja dzieję się w momencie gdy do telefonu podłączam słuchawki. Zegarek był resetowany z kopią zapasową ale nic to nie dało

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Dafi7q, jaki to dokładnie model zegarka i smartfona? Można spróbować zrobić hard reset zegarka bez wgrywania kopii zapasowej.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Dafi7q
First Poster
Opcje

Zegarek GW 4, telefon Xiaomi 11T 5G. Wcześniej problemu nie było, pojawił się dosyć niedawno. Jak zrobić twardy reset ? Bo aktualnie coś się zmieniło i mogę jedynie "wyzerować" zegarek i kopia się robi z automatu przez Smart Switch - bez tej aplikacji w ogóle nie mogę zrobić resetu...

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Dafi7q, spróbuj zrobić hard reset poprzez menu recovery: https://www.youtube.com/watch?v=-2w9BpheInA

Jeśli chodzi o kopię zapasową, to sprawdź, czy podczas pierwszej konfiguracji zegarka będziesz miał opcję jej pominięcia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like