Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria galaxy watch 5 pro

(Temat utworzony: 05-09-2024 10:16 PM)
242 Wyświetlenia
DanZZik
Journeyman
Opcje

Cześć,

Ostatnio mój Galaxy Watch5 pro zaczął trzymać na baterii ledwo 1 dzień, stało się to tak naprawdę z dnia na dzień

1000034137.jpg

Próbowałem ustawień fabrycznych, z instalacją kopii zapasowej, jak i również ustawienia fabryczne bez instalowania kopii. 

Czy ktoś z was również zauważył u siebie takie zachowanie? Dodam jeszcze, że zaczęło się to dziać tydzień po skończeniu gwarancji na zegarek 🤔

12 Odpowiedzi
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Ale realnie trzyma Ci tylko ten jeden dzień? Mój watch 5 pro ma już prawie 2 lata No i zauważyłem że bateria trzyma słabiej. Na początku przy tych samych ustawieniach dało się wyciągnąć 4 dni a teraz to 3 dni i to tak już 5 procent zostaję. Jak robiłeś reset to może powyłączaj wifi automatyczne I wszelką łączność oprócz bt. Dodatkowo weź pod uwagę że po resecie miałeś wszystko włączone z automatu i może po prostu potrzeba czasu zanim ten czad pracy baterii się zmieni
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@DanZZik Korzystasz z karty eSIM? Może siła sygnału sieci jest niska, co powoduje szybkie rozładowywanie. Wyłącz na początek wszystkie automatyczne funkcje, takie jak ciągłe mierzenie pulsu czy monitorowanie snu i sprawdź, czy będzie poprawa. Później możesz włączać pojedynczo interesujące Cię funkcje i obserwować sytuację.

DanZZik
Journeyman
Opcje

Realnie trzyma ok 30h, gdy wcześniej trzymał 3-3,5 dnia ze wszystkimi włączonymi funkcjami, oprócz lokalizacji. I nagle z dnia na dzień zaczął trzymać 1,5 dnia, no a teraz 30h. Zresetowałem do ustawień fabrycznych. Po resecie włączyłem też wszystko manualne co się dało, ale nie zauważyłem różnicy zbyt dużej.

0 Like
DanZZik
Journeyman
Opcje

Nie używam ESIM, mam wersje bez LTE. Tak jak odpowiedziałem osobie wyżej, wszystkie automatyczne funkcję wyłączyłem, jednak dalej trzyma trochę ponad dzień i tak już 2 tygodnie mam, że codziennie wieczorem muszę go ładować żeby starczyło do kolejnego wieczora, bo inaczej już następnego ranka zegarek ma mniej niż 15%.

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
No to wygląda na to że po prostu bateria siada powoli i zmniejszyła swoją pojemność. Ja bym jeszcze spróbował zostawić go na ładowarce pol dnia albo naładować i przy 70-80 procentach wyłączyć na całą dobę

A tak przy okazji jak juz zegarek ma te 20 procent to jak wyglądają statystyki użycia baterii ?
0 Like
DanZZik
Journeyman
Opcje

Akurat mam 30% to się podzielę zrzutami ekranu:

1000034188.png

1000034189.png

1000034190.png

Naprawdę nie wiem co pożera tę baterię, może podczas jakiegoś deszczu doszło do jej uszkodzenia

(EDIT) Dodam jeszcze, że bateria też się bardzo szybko ładuje, zazwyczaj od tych 10/20% do 100 potrafiło zająć 2,5-3h, a teraz 1,5h i mam 100%. Korzystam od nowości z ładowarki bezprzewodowej Samsung Duo.

1000034193.jpg

Telefon oraz słuchawki ładują się normalnie i normalnie trzymają też na jednym ładowaniu, więc raczej kwestia zepsutej ładowarki odpada.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@DanZZik Nie można wykluczyć problemu z baterią. Jeżeli gwarancja dopiero co się skończyła, kontaktuj się ze wsparciem technicznym, czasem da się zgłosić urządzenie jeszcze jakiś czas po utracie gwarancji. Jeżeli twardy reset nie pomaga, to jedynym sposobem dalszego działania powinien być serwis. Tutaj znajdziesz kontakt do wsparcia:

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Lappy95
First Poster
Opcje
Mam problem z gw5 pro, zegarek mam od 2 miesięcy ibateria trzymała 2-4 dni, obecnie trzyma Ok 12 h. Co może być przyczyną? 
0 Like
Anessal
Pathfinder
Opcje
Też mam gw5 kupiony taniej jako outlet ot tak aby posprawdzać Samsungowe wodotryski głównie zdrowotne, mi trzyma 1,5 dnia średnio do 2 max i nie oczekuję więcej trochę apek uruchomionych i zauważyłam że bateria ładuje się inaczej na zegarku uruchomionym i wyłączonym oczywiście to tylko subiektywna obserwacja ale spróbuj jak będzie z 5 % wyłącz zegarek naładuj do 100 włącz i sprawdź czy się nie poprawi
0 Like