Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Watch 4 kalibracja bieżni

(Temat utworzony: 20-12-2022 05:13 PM)
1111 Wyświetlenia
szumichu
Student
Opcje
Witam. Z watch 4 44mm ostatnio biegałem na bieżni. W starym amazficie miałem opcję kalibracji dystansu z bieżni, z dystansem na zegarku. W watch 4 nie mam takiej możliwości. Na bieżni 2 km, a na zegarku 1,4... jest jakaś opcja, by to zrobić? Po ćwiczeniu powinien zapytać o ilość km z bieżni, tak jak to robią inne i gorsze sprzęty. Wówczas przelicznik kroków, kadencji, kalorii itd byłby właściwy, a tak jest jakaś lipa...
0 Like
5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@szumichu  Witam 

pod uwagę brana jest nie długość, a czas wykonywania ćwiczenia.

Nie da się edytować treningu. Może Pan go ewentualnie usunąć i wprowadzić nowy z własnymi danymi.

Robi się to z poziomu aplikacji Samsung health. Po wyborze ćwiczenia,  naciska Pan trzy kropki w prawym górnym rogu i Wprowadź dane.

0 Like
szumichu
Student
Opcje
Faktycznie jest ta opcja, ale nie będę miał informacji, o których pisałem.
Poza tym, skoro już jest bieżnia, to po co na pierwszym ekranie jest info o przebytym dystansie, skoro i tak to jest nie ważne? Dla mnie zapis z takiego treningu idzie do kosza. Słabe to. Chyba na bieżnię wróci Amazfit, bo tam po zakończonym biegu na bieżni, pierwsze o co pyta, to jak był dystans na niej dystans. Proste i logiczne...
0 Like
slimiii
First Poster
Opcje
Podzielam zdanie. Aplikacja jest daleko w tyle jeżeli chodzi o tego typu trening. Proponuję dołożyć starań do poprawy wizerunku firmy która jest droga a na takich przykładach mało konkurencyjna
nata78
Apprentice
Opcje
Brak kalibracji bieżni w jakimkolwiek zegarku od Samsunga to jakaś kpina i nieporozumienie. Po co w takim razie pokazuje jakikolwiek dystans? I na jakieś podstawie? Zegarek mierzy puls i czas trningu. Pewnie też ruch ( odchylenie i prędkość ruchu ręki) podczas biegania, co powinno się przekładać na zamierzone km. Zegarek mocno obcina km. Przy 10 ma bueżni to jakieś 3 mniej na zegarku. 🙄
sxoti
First Poster
Opcje

Wrzesień 2024r nadal ten sam problem, już zaczynałem chwalić smartwacha a tu ****....

0 Like