19-08-2022 12:37 PM
Witam. Dzisiaj znalazłem jakieś mega niedopatrzenie ze strony Samsung. Chodzi o wykorzystanie zegarka do treningów opierających się na strefach tętna (podstawa). Samsung z tego co wyczytałem ustawia tętno zgodnie z algorytmem 220 minus wiek.. mi wychodzi 176... i tak tworzy strefy tętna... które pokazuje w zegarku... ale... ja mam tętno maksymalne ok 210... (zmierzone)... więc wszystkie informacje pokazywane w zegarku co do stref... są przekłamane... w pomocy technicznej .... powiedzieli, że nie ma możliwości ustawienia ręcznego tętna maksymalnego... ani w zegarku ani w aplikacji Samasung Health... jest to jakieś mega niedopatrzenie... zegarek klasy premium a nie ma podstawowej funkcjonalności ...
Czy ktoś może ma jednak inne informacje..., może jednak da się ustawić ręcznie tętno maksymalne?
19-08-2022 03:04 PM
@PrzemekM, @kamil40013, sprawdzicie u siebie, jak to jest?
20-08-2022 12:41 PM
@UżytkownikS8, O jakim konkretnie treningu mowa ?
22-08-2022 02:45 PM
chodzi o rejestr biegania (inne pewnie podobnie). brak możliwości ustawienia ręcznie swojego indywidualnego tętna maksymalnego co powoduje, że jest ono ustalane automatycznie przez apkę zgodnie z ogólnie przyjętym algorytmem.. który ma się nijak do rzeczywistości. W konsekwencji zegarek pokazuje mi że przy treningu z pulsem 158 ... pokazuje mi 5 strefę (najwyższą) gdzie w rzeczywistości jest to moja 3 strefa.... ;(
22-08-2022 03:51 PM
@UżytkownikS8, Pozostaje więc skorzystanie z innej aplikacji, która będzie pozwalała na edycję stref tętna, np. MapMyRun.
02-10-2022 02:41 PM
Niestety ta klasa "premium" jest tylko w nazwie. Pierwszy raz kupiłem flagowy telefon i zegarek SAMSUNG i niestety oba produkty są bardzo słabe. Najgorzej wydane pieniądze.
02-10-2022 03:19 PM
Czy są jakieś bezpłatne rozwiązania? Kupiłem bardzo drogi zegarek SAMSUNG i teraz żeby wprowadzić podstawowe parametry dotyczące mojego tętna, muszę ściągnąć zewnętrzną aplikację, która jest płatna (w bezpłatnej wersji nie ma możliwości edycji stref tętna).
03-10-2022 02:43 PM
@ArpciQ Hej! Samsung nie udostępnie na chwilę obecną żadnej innej aplikacji, poza Health Monitor i Samsung Health. Musiałbyś polegać na aplikacjach od innych dostawców, chociażby ze sklepu PLAY. Nie jestem Ci w stanie jednak żadnej polecić, a przynajmniej żadnej darmowej, która umożliwiałaby edycję stref tętna.
26-04-2024 11:23 PM
28-07-2024 10:06 PM