Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

samsung gear s3 frontier problem z wifi

(Temat utworzony: 23-01-2019 12:09 AM)
3073 Wyświetlenia
ŁukaszH
First Poster
Opcje

Witam

Mam problem w zegarku Samsung Gear S3 Frontier z wifi. Bez problemu łączy sie z ruterem domowym i działa OK, problem zaczyna się gdy wyjdę poza zasięg sieci i wrócę nie wznawia połączenia. W ustawieniach wifi zegarka wyświetla się że łączy z moim ruterem ale bezskutecznie. Aby ponownie połączyć muszę zapomnieć sieć i wpisać ponownie hasło. Miał może ktoś taką przypadłość? :smiling-face:

0 Like
14 Odpowiedzi
ŁukaszH
First Poster
Opcje
ja rozmawiałem na czacie z konsultantką z samsunga i poradziła mi wizytę w serwisie :smiling-face:
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Michu1,

Rozumiem, że wysłałeś raport błędów poprzez aplikację Galaxy Wearable? (3 kropki w prawym górnym rogu -> Kontakt z nami -> Raport o błędach)?

Proszę uzbrój się w cierpliwość. Z uwagi na dużą ilość zgłoszeń analiza może potrwać dłużej

.

Czy usterka jest widoczna od samego początku? Może pojawiała się po aktualizacji lub instalacji aplikacji zewnętrznej? Czasem pobrane aplikacji powodują nieprawidłowe działanie zegarka. Resetowałeś zegarek i czyściłeś dane aplikacji Galaxy Warable i Galaxy Watch Plugin?

0 Like
Michu1
Journeyman
Opcje

Czesc RadeKK

Raport bledow wyslany, bedzie juz chyba ze 2 tyg i zero odpowiedzi, ale czekam cierpliwie.

Usterka jest widoczna od samego poczatku. Nie zauwazylem zeby to sie pojawilo po aktualizacji badz instalacji jakiejs aplikacji.

Zegarek byl resetowany, ale przyznam sie ze nie czyscilem danych aplikacji Warable ani Watch Plugin. Jesli kolega bylby tak uprzejmy i podpowiedzial jak przeprowadzic czyszczenie aplikacji to zrobilbym jeszcze raz reset i moze by to cos pomoglo bo wpisywanie za kazdym razem hasla do sieci kiedy sie z nia lacze doprowadza mnie do szalu i zniecheca do kozystania z produktu marki SAMSUNG.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Michu1 jeżeli masz telefon Samsunga, to wchodzisz w zakładkę aplikacje w menu, wyszukujesz obu aplikacji Galaxy Wearable i Gear S Plugina. Wchodzisz w każdą z osobna i klikasz na Domyślna pamięć. Tam znajdziesz opcje umożliwiające wyczyszczenie danych i pamięci.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
Michu1
Journeyman
Opcje

Problem rozwiazany....

Niestety nie przez SAMSUNGA, na wyslany raport przez aplikacje Galaxy wearable pies z kulawa noga nie odpowiedzial. Tak samo bylo w innych krajach gdzie problem, sie pojawil na forach SAMSUNGA, jedyna odpowiedzia bylo aby dac zegarek do serwisu badz robic reset zegarka i czyscic pamiec w telefonie, tak samo jak u mnie tak jak u innych nie dawalo to zadnego rezultatu. Dopiero jakis uzytkownik na forach SAMSUNGa w USA podal rozwiazanie problemu ktore niniejszym ponizej cytuje. 

1. Disable Sync wifi profiles -> in Wear app

2. Forget the wifi network that does not auto-connect -> on Watch

3. Re-enter wifi password -> on Watch 
    (You will have to turn off Bluetooth on your watch to be able to do this)

4. Set wifi to Auto mode -> on Watch

U mnie wszystko dziala nareszcie.