Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

samsung gear s3 frontier problem z wifi

(Temat utworzony: 09-01-2019 08:02 PM)
2764 Wyświetlenia
ŁukaszH
First Poster
Opcje

Witam

Mam problem w zegarku Samsung Gear S3 Frontier z wifi. Bez problemu łączy sie z ruterem domowym i działa OK, problem zaczyna się gdy wyjdę poza zasięg sieci i wrócę nie wznawia połączenia. W ustawieniach wifi zegarka wyświetla się że łączy z moim ruterem ale bezskutecznie. Aby ponownie połączyć muszę zapomnieć sieć i wpisać ponownie hasło. Miał może ktoś taką przypadłość? :smiling-face:

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Michu1
Journeyman
Opcje

Problem rozwiazany....

Niestety nie przez SAMSUNGA, na wyslany raport przez aplikacje Galaxy wearable pies z kulawa noga nie odpowiedzial. Tak samo bylo w innych krajach gdzie problem, sie pojawil na forach SAMSUNGA, jedyna odpowiedzia bylo aby dac zegarek do serwisu badz robic reset zegarka i czyscic pamiec w telefonie, tak samo jak u mnie tak jak u innych nie dawalo to zadnego rezultatu. Dopiero jakis uzytkownik na forach SAMSUNGa w USA podal rozwiazanie problemu ktore niniejszym ponizej cytuje. 

1. Disable Sync wifi profiles -> in Wear app

2. Forget the wifi network that does not auto-connect -> on Watch

3. Re-enter wifi password -> on Watch 
    (You will have to turn off Bluetooth on your watch to be able to do this)

4. Set wifi to Auto mode -> on Watch

U mnie wszystko dziala nareszcie. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@ŁukaszH A z jakim telefonem jest sparowany?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ŁukaszHA dlaczego używasz połączenia Wi-Fi zamiast BT ?

Jak masz poustawioane w Ustawienia --> Połączenia --> Wi-Fi ?

0 Like
ŁukaszH
First Poster
Opcje

Huaweii p8 Lite

0 Like
ŁukaszH
First Poster
Opcje

Wifi zawsze włączone. Używam wifi bo BT masakrycznie zjada baterie w telefonie a mi tylko zalezy zeby na zegarku wyswietlilo sie kto dzwoni lub komunikaty

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@ŁukaszH Ale WiFi ma ci zapewnić łączność w przypadku, gdy zegarek straci połączenie BT z telefonem. Ponadto muszę Cię zasmucić, że w przypadku parowania z telefonami innych producentów, mogą pojawić się problemy z pełną funkcjonalnością zegarków.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ŁukaszH
First Poster
Opcje

Jesli chodzi o funkcjonowanie z telefonem to nie ma problemu wszystko smiga :smiling-face: wydaje mi sie ze wifi powinno działac tak samo jak BT ktory po ponownym podejsciu do telefonu bez problemu wznawiał połączenie. Trochę mnie to drazni ze z wifi to nie dziala tak samo

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@ŁukaszH na wszelki wypadek sprawdziłem teraz, bo pomyslałem, że może nie zauważałem u siebie problemu. Ale nie wszystko jest ok. Zegarek loguje się ponownie do sieci bez problemu. Może to kwestia routera?

0 Like
ŁukaszH
First Poster
Opcje

zrobie reset zegarka i dam znac

0 Like
Michu1
Journeyman
Opcje

moj Galaxy Watch ma to samo.

Po utracie polaczenia BT z telefonem nie laczy sie z siecia WiFi, pomaga dopiero rozlaczenie z siecia i ponowne wpisanie hasla.

Temat znany z zagranicznych forów SAMSUNGA, np z  US.

SAMSUNG najwyrazniej nie ma pojecia jak to rozwiazac, ja czekam na odpowiedz ponad 10 dni i nic...

0 Like