09-01-2019 08:02 PM
Witam
Mam problem w zegarku Samsung Gear S3 Frontier z wifi. Bez problemu łączy sie z ruterem domowym i działa OK, problem zaczyna się gdy wyjdę poza zasięg sieci i wrócę nie wznawia połączenia. W ustawieniach wifi zegarka wyświetla się że łączy z moim ruterem ale bezskutecznie. Aby ponownie połączyć muszę zapomnieć sieć i wpisać ponownie hasło. Miał może ktoś taką przypadłość?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
23-01-2019 12:09 AM
Problem rozwiazany....
Niestety nie przez SAMSUNGA, na wyslany raport przez aplikacje Galaxy wearable pies z kulawa noga nie odpowiedzial. Tak samo bylo w innych krajach gdzie problem, sie pojawil na forach SAMSUNGA, jedyna odpowiedzia bylo aby dac zegarek do serwisu badz robic reset zegarka i czyscic pamiec w telefonie, tak samo jak u mnie tak jak u innych nie dawalo to zadnego rezultatu. Dopiero jakis uzytkownik na forach SAMSUNGa w USA podal rozwiazanie problemu ktore niniejszym ponizej cytuje.
1. Disable Sync wifi profiles -> in Wear app
2. Forget the wifi network that does not auto-connect -> on Watch
3. Re-enter wifi password -> on Watch
(You will have to turn off Bluetooth on your watch to be able to do this)
4. Set wifi to Auto mode -> on Watch
U mnie wszystko dziala nareszcie.
09-01-2019 09:08 PM
@ŁukaszH A z jakim telefonem jest sparowany?
09-01-2019 09:19 PM
@ŁukaszHA dlaczego używasz połączenia Wi-Fi zamiast BT ?
Jak masz poustawioane w Ustawienia --> Połączenia --> Wi-Fi ?
09-01-2019 09:21 PM
Huaweii p8 Lite
09-01-2019 09:22 PM
Wifi zawsze włączone. Używam wifi bo BT masakrycznie zjada baterie w telefonie a mi tylko zalezy zeby na zegarku wyswietlilo sie kto dzwoni lub komunikaty
09-01-2019 10:36 PM
@ŁukaszH Ale WiFi ma ci zapewnić łączność w przypadku, gdy zegarek straci połączenie BT z telefonem. Ponadto muszę Cię zasmucić, że w przypadku parowania z telefonami innych producentów, mogą pojawić się problemy z pełną funkcjonalnością zegarków.
09-01-2019 10:51 PM
Jesli chodzi o funkcjonowanie z telefonem to nie ma problemu wszystko smiga wydaje mi sie ze wifi powinno działac tak samo jak BT ktory po ponownym podejsciu do telefonu bez problemu wznawiał połączenie. Trochę mnie to drazni ze z wifi to nie dziala tak samo
09-01-2019 11:17 PM
@ŁukaszH na wszelki wypadek sprawdziłem teraz, bo pomyslałem, że może nie zauważałem u siebie problemu. Ale nie wszystko jest ok. Zegarek loguje się ponownie do sieci bez problemu. Może to kwestia routera?
09-01-2019 11:36 PM
zrobie reset zegarka i dam znac
10-01-2019 12:56 AM
moj Galaxy Watch ma to samo.
Po utracie polaczenia BT z telefonem nie laczy sie z siecia WiFi, pomaga dopiero rozlaczenie z siecia i ponowne wpisanie hasla.
Temat znany z zagranicznych forów SAMSUNGA, np z US.
SAMSUNG najwyrazniej nie ma pojecia jak to rozwiazac, ja czekam na odpowiedz ponad 10 dni i nic...