Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Gear 3 Frontier - Brak wyświetlonego zdjęcia na zegarku w poście z WhatsApp

(Temat utworzony: 15-08-2021 10:09 AM)
1410 Wyświetlenia
TheSame
Journeyman
Opcje

Otrzymując powiadomienie z WhatsAppa w postaci zdjęcia dostaję jedynie informacje "Zdjęcie" a nie otworzony plik zdjęciowy.

Jak to zmienić?

Dziękuję

0 Like
TheSame
Journeyman
Opcje

Tak, posiadam zaznaczoną każdą opcję

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheSame, To jeszcze jedno pytanie. Z jakim telefonem jest sparowany zegarek ?

TheSame
Journeyman
Opcje

Samsung Galaxy S9+, Android 9

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TheSame, Możesz jeszcze spróbować połączyć się z innym telefonem z nowszą wersję systemu, ale według mnie wszystko wskazuje na to, że po prostu ten zegarek nie posiada tej funkcji.

TheSame
Journeyman
Opcje

Połączyłem się z telefonem z Android 10 - bez poprawy

"...ale według mnie wszystko wskazuje na to, że po prostu ten zegarek nie posiada tej funkcji..." - W porządku, z tym iż na tym forum znalazłem opinię właścicieli mojego modelu którzy zarzekają się że takową funkcję posiadają: 

0 Like
DanielSz
Voyager
Opcje

Sprawdziłem specjalnie na modelu testowym i zdjęcia z Whatsappa nie wyświetlają się. Wiele też zależy od sposobu w jaki aplikacja przekazuje powiadomienie. Możliwe, że z czasem Whatsapp zmienił mechanikę i przekazywanie zdjęć przestało działać. By to zweryfikować możesz przesłać raport o błędach poprzez wearable > 3 kreski w lewym górnym rogu > kontakt z nami > raport o błędach. Pozwoli to na weryfikację przez dział wsparcia tego problemu, choć tak jak już pisałem wcześniej na moim modelu ta drobnostka również nie działa.

TheSame
Journeyman
Opcje

Możliwe, że z czasem Whatsapp zmienił mechanikę i przekazywanie zdjęć przestało działać - czyli to mogło działać?

Jestem w stałym kontakcie z działem pomocy Samsung - Polecono mi: 

Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.

W odpowiedzi na Pańskie zgłoszenie chciałbym poinformować, że w zaistniałej sytuacji należy przywrócić zegarek z reboot mode do ustawień fabrycznych. Aby wykonać ustawienia fabryczne proszę przy włączonym smartwatchu przytrzymać klawisz zasilania dopóki smartwatch się nie wyłączy, kolejno naciskamy klawisz zasilania aż pojawi się napis "rebooting", wtedy naciskamy 6x przycisk zasilania, w trybie reboot mode wybieramy recovery. Aby wybrać "recovery" naciskamy klawisz zasilania aż zostanie podświetlona opcja recovery i przyciskamy przez 3 sekundy klawisz zasilania.
Nastepnie proszę wyczyścić pamięć podręczną aplikacji Galaxy Wearable, należy wejść w ustawienia telefonu -> aplikacje -> Galaxy Wearable -> domyślna pamięć ->wyczyść dane.

Kolejno proszę wyzerować preferencje aplikacji: Ustawienia>Aplikacje>trzy kropki w prawnym górnym rogu>Zeruj preferencje aplikacji>zeruj.

Ponadto niezbędne będzie resetowanie ustawień sieciowych, aby to zrobić proszę skorzystać ze ścieżki: ustawienia>zarządzanie ogólne>resetowanie>resetowanie ustawień sieciowych. Spowoduje to zresetowanie ustawień zresetowanie ustawień wszystkich sieci (Wi-Fi, Bluetooth itd.) do wartości domyślnych, więc konieczne bedzie ponowne wpisanie haseł do tych sieci.
Po wykonaniu wszystkich czynności, proszę ponowne uruchomić telefon i ponownie sparować z zegarkiem.

Jeśli chodzi o aktualizacje oprogramowania, to na chwilę obecną nie mamy informacji o nowych aktualizacjach dla Gear S3 Frontier, ale jeśli jednak podejrzewa Pan, że problem w smartwatchu spowodowane jest błędem w oprogramowaniu ,to zalecam przesłać raport o błędach z poziomu aplikacji Galaxy Wearable wraz z logami systemu tak, aby inżynierowie pracujący nad poprawkami, mogli zweryfikować ewentualną usterkę oprogramowania. Raport o błędach może wysłać Pan poprzez zakładkę kontakt z nami.
Wyrażam nadzieję, że powyższe wskazówki okażą się pomocne

Wszystkie powyższe czynności wykonałem ale zdjęcia nie pojawiły się.

0 Like
IgorM
Navigator
Opcje

@TheSame Z tego, co sprawdziłem w Galaxy Store nie jest dostępna aplikacja Whatsapp, więc powiadomienia wysyłane z telefonu na Watch mogą nie wyświetlać zdjęć, lub może się to dziać wybiurczo. 

TheSame
Journeyman
Opcje

Wibiórczo? Czy raz działa a raz nie? (Czyli czasami jednak działa...?)

A druga rzecz: Przecież w Galaxy Store nie musi być aplikacji by zegarek odbierał powiadomienia prawidłowo - czy jest pomiędzy tym jakiś związek?

@Igor M. - A u Ciebie to działa?

0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

Galaxy Store jest sklepem tylko w telefonach Marki Samsung, i jeśli nie ma tam jakiejś aplikacji, to aplikacja może nie działać prawidłowo.