Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opaska Samsung Fit2- parowanie z telefonem

(Temat utworzony: 24-02-2022 08:48 PM)
5299 Wyświetlenia
Toja2123
Apprentice
Opcje

Dzień dobry, Mam opaskę Samsung Fit 2 i zakupiłem nowy telefon Samsung galaxy 9 i mam problem. Ściągnąłem potrzebną aplikację i wszystko się ładnie sparowało, ale potem gdy chce wyłączyć bluetooth w telefonie to na opasce pojawia się komunikat "Zezwolić na połączenie? Opaska zostanie zresetowana" Jeżeli pozwolę na jej reset to wszystkie ustawienia wracają do początku i znowu musze parować opaskę od początku.  I tak za każdym razem jak wyłączam bluetooth w telefonie, tak jakby opaska nie działała bez telefonu. Wczesniej opaska byla sparowana z innym telefonem i tego problemu nie było. Proszę o pomoc

PS- Oprogramowanie w opasce i telefonie jest zaktualizowane, opaska była resetowana, Galaxy Wereable przeinstalowałem.

0 Like
26 Odpowiedzi
stas123
Pioneer
Opcje
Witam, czy na opasce nie ma żadnej możliwości zamknięcia komunikatu? Kliknięcie przycisku start, albo przekręcenie ręki by zgasić opaskę?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Toja2123 Wstaw zdjęcie jak to wygląda. 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Toja2123 Witam. Może to nie wina opaski a samego telefonu? Z jakim telefonem opaska była sparowana wcześniej? Domyślam się że kupiłeś Galaxy S9 a to już telefon kilku letni. bo Galaxy 9 to nie wychodził chyba że podróbka.
0 Like
Toja2123
Apprentice
Opcje

Niestety jak klikam w start to na chwile pojawia sie ekran startowy ale zaraz wraca do komunikatu o restarcie

0 Like
stas123
Pioneer
Opcje
No właśnie, czy i telefon i opaska została zakupiona z zaufanych źródeł? Albo czy urządzenia były wcześniej przez kogoś używane?
0 Like
Toja2123
Apprentice
Opcje

20220224_212234.jpg

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Toja2123 Rozumiem, że gdy klikniesz przycisk zatwierdzający akcję to potem znowu to się pojawi? 

0 Like
Toja2123
Apprentice
Opcje

Nie sądzę żeby problemem była sprawa podróbki po wcześniej parowałem opaskę z Samsung Xcover P ro i nie było problemu.  Teraz jak próbuje ponownie sparować z Xcover Pro to jest taki sam problem jak z S9. Może to wiana aktualizacji. Przy parowaniu z S9 zaktualizowałem soft w opasce.  Mam nadzieje że nie wymyślili w Samsungu że od teraz opaski mają działać połączone na sztywno z telefonem i koniec.   

0 Like
Toja2123
Apprentice
Opcje

Jak kliknę zatwierdzający akcje to robi się reset opaski  i pojawia się potem ten piktogram który się pojawi zawsze gdy opaska nie jest sparowana z telefonem a wszystkie poprzednie ustawienia są zresetowane do ustawień fabrycznych. 

Zatem znowu paruje opaskę z telefonem i wszystko jest  ok do póki nie wyłączę blutootha. Wtedy zabawa zaczyna się od nowa. 

0 Like