24-02-2022 08:48 PM
Dzień dobry, Mam opaskę Samsung Fit 2 i zakupiłem nowy telefon Samsung galaxy 9 i mam problem. Ściągnąłem potrzebną aplikację i wszystko się ładnie sparowało, ale potem gdy chce wyłączyć bluetooth w telefonie to na opasce pojawia się komunikat "Zezwolić na połączenie? Opaska zostanie zresetowana" Jeżeli pozwolę na jej reset to wszystkie ustawienia wracają do początku i znowu musze parować opaskę od początku. I tak za każdym razem jak wyłączam bluetooth w telefonie, tak jakby opaska nie działała bez telefonu. Wczesniej opaska byla sparowana z innym telefonem i tego problemu nie było. Proszę o pomoc
PS- Oprogramowanie w opasce i telefonie jest zaktualizowane, opaska była resetowana, Galaxy Wereable przeinstalowałem.
18-09-2022 10:39 PM
Mam problem z opaską Galaxy fit 2, która cały czas się odłącza od telefonu Galaxy A52s. Wcześniej działała dobrze jednak brat coś kliknął resetując opaskę i teraz nie mogę połączyc jej z telefonem. Albo inaczej. W trakcie łączenia opaska jest wykrywana przez telefon(np. budzik odpalił się również na opasce), ale ona sama szybko się odłącza i zaczyna proces łączenia na nowo i tak w kółko. Próbowałam już odinstalowywać i instalowac aplikacje Galaxy Wearable ale nic to nie dało. Przyznanie wszystkich uprawnień równiez nie pomogło. Możliwe że to problem z tym że w trakcie ponownego łączenia każe mi zaakceptować regulamin który już jest zaakceptowany więc nie mogę iść dalej ale brzmi to bezsensu. Ktoś wie co z tym zrobić
18-09-2022 10:57 PM
@Mizuki_Hoshiko A próbowałeś wyczyścić dane i pamięć pluginu Fit2 ?
18-09-2022 11:01 PM
Wraz z próbą odinstalowywania apki Galaxy Wearable odinstalowywałam także cały plugin(po ponownej instalacji apki pobierałam go na nowo). Chyba że jest jakis inny sposób by to zrobić to bylabym wdzięczna za wskazówki.
18-09-2022 11:09 PM — edytowano 18-09-2022 11:20 PM
Istnieje inny sposób, ale jak plugin został odinstalowany, to wcześniej przytoczona czynność również się wykonała. Jedyne co mi przychodzi do głowy, poza wizytą w serwisie, to całkowity reset opaski, odinstalowanie Galaxy Wearable oraz pluginu Galaxy Fit2. Finalnie powinnaś dysponować zresetowaną opaskę oraz urządzeniem, które nie posiada zainstalowanych aplikacji powiązanych z Fit2. Oczywiście po wykonaniu tego wszystkiego, spróbuj ponownie połączyć opaskę i daj znać czy problem dalej występuje.
PS: Ważne, abyś po pierwsze zresetowała opaskę, a później odinstalowała aplikacje.
18-09-2022 11:45 PM
Zrobiłam wszystko wedle tej kolejności, ale problem dalej występuję. Próbowałam już nawet na innym telefonie na którym wcześniej opaska nie była używana i tam wszystko działało. Pomału zaczynam myśleć, że to naprawdę kwestia tego że nie mogę zakceptować regulaminu (przy pobraniu aplikacji i przechodzeniu przez pierwsze kroki jak wyświetla się ekran z regulaminami przycisk "kontynuj" znika przez co jedyną opcją jest wyjście z aplikacji i wejście do niej ponownie gdzie wyśwetla się jakieś inne okno tym razem ze zmianami w regulaminie, które już mogę zatwierdzi . I co chyba ważne. W trakcie lączenia dochodzi do powiązania opaski z telefonem tylko jakby proces nie jest w stanie się ukończyć i dlatego się odłącza i zaczyna od nowa. Przynajmniej tak sądzę patrząc na komunikaty. Jest jakaś opcja by cofnąć akceptacje regulaminu by po ponownym pobraniu aplikacji musiec jeszcze raz ją zatwierdzić? Czy jedynie zmiana konta? Lub w ogóle nie jest to ten problem i zostaje serwis?
19-09-2022 08:32 AM
@Mizuki_Hoshiko, Czy opaska jest widoczna na liście połączonych urządzeń Bluetooth ? Jeśli tak, to usuń ją z tej listy i dopiero wtedy przeprowadź proces parowania przez Galaxy Wearable.
19-09-2022 10:16 AM