Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Transkrypcja na żywo z użyciem zegarka

(Temat utworzony: 17-09-2022 07:31 AM)
297 Wyświetlenia
BrasQ
Navigator
Opcje
Dzień dobry , mam problem taki że jak mam ustawiony mikrofon na automatyczne wykrywanie w transkrypcji na żywo to mi dźwięku nie rejestruje nic a nic, w automacie ustawia się na zegarek Galaxy Watch 5 Pro , gdy przełączę na mikrofon z telefonu wtedy działa wszystko elegancko ale trapi mnie czemu to nie działa z zegarkiem skoro w trybie automatycznym na niego przełącza ?

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@BrasQ Sprawdziłem również na Watch 4 Classic i jest dokładnie tak samo. Głos zbierany jest poprawnie tylko z telefonu. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@BrasQ Sprawdź, czy w ustawieniach aplikacji "Transkrypcja na żywo" masz nadane wszystkie zezwolenia. Znajdziesz to tutaj:

Ustawienia > Aplikacje > Transkrypcja na żywo > Uprawnienia

Możesz przy okazji wyczyścić tam dane aplikacji (nie zaszkodzi). Możesz to zrobić w następujący sposób:

Ustawienia > Aplikacje > Transkrypcja na żywo > Domyślna pamięć > Wyczyść dane

Ostatecznie, spróbuj też zresetować zegarek i powtórnie połączyć z telefonem. Jeżeli Cię to zainteresuje, to jest możliwość włączenia transkrypcji tekstu poprzez aplikację Dyktafon. W niej również możesz ustawić wejście mikrofonu jako urządzenie Bluetooth. Niestety minusem jest to, że dyktafon nie obsługuje w tej funkcjonalności języka polskiego - przynajmniej na razie.

Daj znać, czy coś pomogło.

BrasQ
Navigator
Opcje
Niestety ale wbudowana funkcja transkrypcji na żywo nie hula 😞 zrobiłem wszystko co radziłeś
0 Like
BrasQ
Navigator
Opcje
A może ktoś sprawdzić z posiadaczy zegarka czy u niego to działa ? Bo może zegarek zwyczajnie nie jest obsługiwany przy wykorzystywaniu mikrofonu przez aplikację a jedynie podczas rozmów telefonicznych ?
0 Like
Rozwiązanie
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@BrasQ Sprawdziłem również na Watch 4 Classic i jest dokładnie tak samo. Głos zbierany jest poprawnie tylko z telefonu. 

BrasQ
Navigator
Opcje
Czyli programiści muszą poprawić to w oprogramowaniu telefonu żeby nie wykrywało zegarka do tego celu albo żeby odpowiednio skonfigurowali ustawienia bluetooth zegarka żeby mikrofon byl dostępny dla aplikacji zewnętrznych , poza zegarkiem. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Miłego dnia
0 Like