Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

SAMSUNG Galaxy Watch 4 - bateria i ekran - pytanie

(Temat utworzony: 13-01-2023 08:34 AM)
2128 Wyświetlenia
Grzesiek1991
Student
Opcje

Witam.

Od kilku dni jestem użytkownikiem SAMSUNG Galaxy Watch 4.
Macie jakieś sposoby, żeby przedłużyć jego pracę na baterii?

I drugie pytanie - jak wyłączyć automatyczne włączanie ekranu zegarka przy ruchu ręką?
Żeby nie reagował przy podnoszeniu ręki?

SAMSUNG Galaxy A52s 5G - Telefon
SAMSUNG Galaxy Tab A9+ - Tablet
SAMSUNG Galaxy Tab S (10,5", WiFi) - Tablet
SAMSUNG Galaxy Watch 4 - Smartwatch
0 Like
8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzesiek1991  Witam 

Jeżeli chodzi o wydłużenie czasu pracy na baterii to można włączyć tryb oszczędzania energii,  natomiast wyłączenie wybudzania ekranu można zmienić wchodząc w aplikacje Galaxy Wearable > Wyświetlacz > wybudzania uniesieniem nadgarstka 

Screenshot_20230113_083142.jpg

Grzesiek1991
Student
Opcje

Bardzo dziękuję. :smiling-face: 
Pozdrawiam serdecznie.

SAMSUNG Galaxy A52s 5G - Telefon
SAMSUNG Galaxy Tab A9+ - Tablet
SAMSUNG Galaxy Tab S (10,5", WiFi) - Tablet
SAMSUNG Galaxy Watch 4 - Smartwatch
0 Like
rybus85
Helping Hand
Opcje
U mnie wyłączony stały pomiar pulsu,wifi(koniecznie) i aod. Mam ruch ręką. I bateria 3-3,5 dnia na spokojnie. Jak ćwiczę lub jazda rowerem lub częsty pomiar ciśnienia skraca czas pracy(godzina jazdy na rowerze +/- 10%).
0 Like
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
W zyciu nie wyciagniesz 3 dni na Watch 4 co za bzdury🙄
0 Like
rybus85
Helping Hand
Opcje
No to dziwne że od ponad roku taki mam non stop sot. W sumie to norma że co 3 dni kładę na ładowarkę. Jak przychodzi lato i rower to bywa że codziennie ładuje.
W sumie teraz mam około 80% baterii i pokazuje jeszcze 2 dni 20h
rybus85
Helping Hand
Opcje
To moje normalne zużycie. Czyli sprawdzanie godziny,powiadomień(i czasem na szybko odpowiedź na zegarku lub dyktowanie głosowe odpowiedzi),liczenie kroków(zrobi się cieplej dojdzie rower,ale wtedy treningi zjadają 10% na godzinę) itd. Normalne korzystanie z zegarka a nie wpatrywanie się w niego godzinami,do 90% rzeczy używa się telefonu,to jest tylko jego "przedłużenie". Byłoby więcej,ale ostatnio mam wysokie ciśnienie i jak jestem w pracy to z 2 razy sprawdzam ciśnienie tętnicze(skalibrowane co 30 dni z ciśnieniomierzem naramiennym. Tu jest duży plus,bo pokazuje bardzo zbliżone wyniki do ciśnieniomierza,odchyłki 1-3). Zegarek nigdy ani sekundy nie był w trybie oszczędzania energii,no bo po co. Screenshot_20230117_040638_Galaxy Watch4 Manager.jpg
0 Like
Umbertumber
Pioneer
Opcje
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy da się jakoś włączyć automatycznie tryb oszczędzania energii na Galaxy watch 4? Wiem że da się to teoretycznie zrobić za pomocą trybów, ale muszę mieć wtedy włączoną synchronizację, i przez to oszczędzanie włącza się też na telefonie. Nie ma tu może coś w stylu adaptacyjnego oszczędzania energii jak na telefonie?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Umbertumber  Witam

Niestety nie ma możliwości takiej optymalizacji. Jedyna funkcja to właśnie przez tryby na telefonie, ale tak jak Pan wspominał, to uruchamia go także na zegarku.