11-02-2021 02:21 AM
Witam
Zakupilam dwa tygodnie temu zegarek Samsung Active 2 , mam powyłączane wszystkie notyfikacje, w sumie prawie wszystko mam powyłączane, 😅 wyświetlacz też na minimum jasności ustawiony.
kupiłam go do słuchania muzyki i audiobooks ( Samsung galaxy buds ) no i od opakowania , pierwszego ładowania itp , zegarek mi jeszcze nigdy nie wytrzymal dłużej niż 8 godzin .
Pytanie - czy powinnam go oddać do serwisu, bo ogólnie jestem nim mega rozczarowana z tego powodu, a nie potrafię znaleźć żadnych informacji na temat słabej bateri.
Ps , 2 razy zrestarowalam do ustawień fabrycznych i mam zrobione wszystkie aktualizację.
12-02-2021 05:56 AM
12-02-2021 11:54 AM
Książek słucham 3 razy w tygodniu , mam trzy rodzaje słuchawek , Jabra evolve 65 t, Jabra elite 75 t , Galaxy buds plus , do słuchania przetestowałam wszystkie zestawy i najczęściej słucham przed Galaxy buds, ponieważ uwielbiam to jak leżą w uszach a żywotność baterii jest mega w tych słuchawkach ( chociaż do rozmów telefonicznych się kompletnie nie sprawdzają 🥴) zegarek jest podłączony z telefonem Samsung note 10 plus , (mam też Samsung note 10 , I na jeden dzień próbowałam z drugim telefonem ale nie widziałam żadnej różnicy w działaniu- żywotność baterii) zegarek mam od 28.01 .
Po napisaniu na forum zrobiłam znowu test i jak nie słucham książek, to z ustawień włączyłam tylko pomiar pulsu ( co 10 min ) , sen i liczenie kroków, wyświetlacz na 1 lub 3 jasności , zero notyfikacji, tarczy zegarka też nie zmieniałam, bo też wyczytałam że niektóre moge " jeść " baterię. A na noc włączyłam tryb nocny ,to wtedy bateria jest w stanie wytrzymać 1 dzień , w sensie jak założę zegarek około 11;00 to do następnego dnia rano mam 10 - 15 % baterii 🔋 Także chyba miałam mega pecha i trafił mi się jakiś uszkodzony egzemplarz ☹
ja juz zgłosiłam do sklepu że oddaje na serwis 🥺 i mają po niego dzisiaj wieczorem przyjechać odebrać do naprawy lub na wymianę na nowy .
Mam nadzieję że to co piszecie jest prawdą i że po naprawie lub wymianie też będę mogła się cieszyć funkcją ładowania raz na 2 - 3 dni albo że chociaż z tym słuchaniem książek mi wytrzyma jeden ( cały) dzień 🙏
12-02-2021 12:17 PM
12-02-2021 12:18 PM
12-02-2021 12:30 PM
No ja właśnie specjalne do słuchania książek ten zegarek kupilam i do słuchania podcasts ( ów) ale Spotify jeszcze na nim nie ogarnęłam 😅 ciesze się ze napisałam na forum bo teraz wiem że mam po prostu pecha . Dam znać po naprawie lub wymianie czy jest poprawa i bardzo dziękuję za wszystkie informacje i odpowiedzi 🙏💖
12-02-2021 12:34 PM
12-02-2021 12:46 PM
18-02-2021 08:12 PM
Hello , I'm back 😁
Zegarek został odesłany, od razu sklep powiadomił o zwrocie pieniędzy, także zegarek żadnego serwisu nie miał.
Czekam jeszcze na zwrot pieniędzy, ale dostałam powiadomienie ( Track & trace)
, że dopiero dzisiaj dostali zegarek , takze za kilka dni pewnie dostanę przelew.
Wczoraj zamówiłam nowy zegarek ten sam Active 2 , tylko że 44 mm ( poprzedni był 40 mm ) I już jest na mojej ręce 😁
Tak jak poprzednio wyłączyłam wszystkie powiadomienia, mam tylko pomiar pulsu 💓(ciągły )włączony, mierzenie kroków a reszta off tak jak poprzednio , ahhhh no mam jeszcze teraz Spotify 🎼🎧😁 ale to chyba nie powinno mieć wpływu na baterie.
Zegarek założyłam na rękę po pełnym naładowaniu około 18:30 , po czym intstalowalam Spotify i ustawiałam wszystko pod "mój smak" 🤪 teraz jest 20:05 i mam 96% , ( wyświetlacz na 6 jasności )
Także po 2- 3 dniach testowania dam znać czy trzyma bateria lepiej. Jutro zamierzam odsłuchać nowa książkę, także , jak to bateria " przeżyje " bez extra ładowania to ja już będę bardzo szczęśliwa 😂
Także trzymajcie kciuki proszę 😄😅 🙏💖
18-02-2021 08:54 PM
18-02-2021 09:09 PM
@Agnieszka1433 Super, dzięki za informacje😀