Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pomiarami saturacji w Galaxy Watch 5

(Temat utworzony: 31-08-2022 07:34 AM)
5586 Wyświetlenia
dollmeat
Apprentice
Opcje

Mam problem z działaniem czujnika umożliwiającego dokonanie pomiaru saturacji w najnowszym Galaxy Watch 5  (model SM-R900). Zegarek dokonuje pomiarów wyłącznie w trakcie snu. Kiedy chcę zmierzyć saturację samodzielnie, w ciągu dnia, zegarek nie jest w stanie tego zrobić. Pomiar rozpoczyna się prawidłowo, ale za każdym razem gdy dociera do poziomu 90/91% jest nagle przerywany  i zegarek wyświetla komunikat, aby zacząć od nowa i poprawnie założyć zegarek lub przyjąć właściwą pozycję. Nie jest to oczywiście prawidłowy komunikat - wyświetla się on każdorazowo, nawet mimo tego, że siedzę poprawnie, zgodnie z instrukcją, a zegarek jest na właściwym miejscu. Niezależnie od ułożenia ręki, ciała czy zegarka za każdym razem gdy pomiar dociera do 90/91% nie ma możliwości jego ukończenia. Czy jest to jakaś wada zegarka czy problem tkwi raczej w oprogramowaniu? W poprzednim zegarku -Watch 4 nigdy nie miałam problemu z działaniem tego modułu.

0 Like
Members_48PNZmQ
First Poster
Opcje

Jestem posiadaczem GW5pro od 2 tygodni, co noc saturacja przez około 30 minut poniżej 90%m już przestałem na to zwracać uwagę. To działa tak samo jak skład masy ciała, porażka.

0 Like
boa65
Explorer
Opcje

Zdecydowanie nie powinieneś się tym martwić w czasie snu spada zapotrzebowanie na tlen

0 Like
boa65
Explorer
Opcje

Do wszystkich zainteresowanych wszystkie pomiary należy traktować z przymrużeniem oka.Prawda jest taka że ten zegarek i nie tylko jest zabawką (bajerem)

0 Like
soohy
First Poster
Opcje
Może ktoś wreszcie odpisze, o co chodz z tym pomiarem saturacji. Mam to samo i nie moge znaleźć rozwiazania
0 Like
dollmeat
Apprentice
Opcje
serwis nic nie stwierdził,ostatnia aktualizacja też nic nie zmieniła
0 Like
Brujah
First Poster
Opcje
Saturacja dla doroslej osoby według pulmonologa wnocy nie powinna spasc poniżej 90%. Jesli spada jest zagrożenie bezdechu sennego. Zdecydowanie polecam pulsoksymetr i mierzenie odraz po przebudzeniu lub nawet w srodku nocy po przebudzeniu. Jesli on wykaże podobne wyniki to do lekarza... oczywiście pamiętajmy ze zegarek nie jest urządzeniem medycznym.
0 Like
michabu
First Poster
Opcje
Ja to wogole mam zajebiscie. Czesto mam ponizej, nawet przez 20 minut.Screenshot_20230220_091414_Samsung Health.jpg
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Mam oytanie odnośnie ręcznego pomiaru natpenienia krwi. Czy to jest normalne że żeby zmierzyć ręcznie natlenienie krwi trzeba próbować 3-6 razy żeby zegarkowi się wszystko spodobało i zmierzył natlenienie ? Wszystko robie jak pisze na zegarku, nieruchomo zapinam powyżej kości nadgarstka zegarek, zginam rege w łokciu jak każe a tem usie ciągle nie podoba... czy to jest błąd oprogramowania czy normalna sprawa że zegarek jest w tym tak wybredny ? Podczas snu mierzy bez żadnego ale... a tu ręcznie jak chce zmierzyć to jest spory problem bo po 6 razy próbuje i tak zostaje często z komunikatem "błąd pomiaru". Proszę nie pisać że źle zapięty zegarek bo robie wszystko wg komunikatów. Ktoś ma podobny problem ?
PatrykF
Expert
Opcje

@Piwkoo Powinien łapać od razu. Masz jakiś tatuaż na nadgarstku, bądź blizny? Czujniki czasem przy tym świrują. Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Samsung Health, Galaxy Wearable i Health Monitor:

Ustawienia > Aplikacje > Aplikacja (wybierz z listy) > Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane

Zresetuj też sam zegarek:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/

Jeżeli to nie pomoże, prześlij raport o błędach do 5 minut od pojawienia się problemu przez Galaxy Wearable > 3 kreski u góry po prawej stronie > Trybik > Kontakt z nami > Raporty o błędach.

0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Nie mam żadnych blizn ani tatuaży... dane wszystkich aplikacji już wyczyściłem włącznie z wearable...
0 Like