Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pomiarami saturacji w Galaxy Watch 5

(Temat utworzony: 31-08-2022 07:34 AM)
5030 Wyświetlenia
dollmeat
Apprentice
Opcje

Mam problem z działaniem czujnika umożliwiającego dokonanie pomiaru saturacji w najnowszym Galaxy Watch 5  (model SM-R900). Zegarek dokonuje pomiarów wyłącznie w trakcie snu. Kiedy chcę zmierzyć saturację samodzielnie, w ciągu dnia, zegarek nie jest w stanie tego zrobić. Pomiar rozpoczyna się prawidłowo, ale za każdym razem gdy dociera do poziomu 90/91% jest nagle przerywany  i zegarek wyświetla komunikat, aby zacząć od nowa i poprawnie założyć zegarek lub przyjąć właściwą pozycję. Nie jest to oczywiście prawidłowy komunikat - wyświetla się on każdorazowo, nawet mimo tego, że siedzę poprawnie, zgodnie z instrukcją, a zegarek jest na właściwym miejscu. Niezależnie od ułożenia ręki, ciała czy zegarka za każdym razem gdy pomiar dociera do 90/91% nie ma możliwości jego ukończenia. Czy jest to jakaś wada zegarka czy problem tkwi raczej w oprogramowaniu? W poprzednim zegarku -Watch 4 nigdy nie miałam problemu z działaniem tego modułu.

0 Like
38 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dollmeat  Witam

Jeżeli ciągle problem się powtarza zresetowałbym zegarek i sprawdziłbym czy są dostępne jakieś aktualizacje systemowe do zainstalowania.

4nadranem
Student
Opcje
Witam, 
Mam pytanie do użytkowników galaxy watch, otóż podczas snu zegarek praktycznie co noc informuje mnie że poziom saturacji jest poniżej 90% czy powinno mnie to martwić? Czy ktoś z was tak ma? 
Pozdrawiam serdecznie. 
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
To nie jest urządzenie medyczne. Najpierw zweryfikuj z porządnym pulsoksymetrem i martw się dopiero wtedy.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@4nadranem  Witam

Wynik saturacji warto skonsultować z lekarzem. Jeśli natomiast podejrzewa Pan że wynik nie jest prawidłowy, mogę zalecić reset zegarka do ustawie fabrycznych.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@4nadranem, Przez jaki czas poziom nasycenia wynosi poniżej 90% ? U mnie zegarek czasami zarejestruje poziom poniżej 90%, ale nie zdarza się to, co sen i może to też wynikać z błędu pomiaru

Screenshot_20220913_093855_Samsung Health.jpgScreenshot_20220913_094054_Samsung Health.jpgScreenshot_20220913_094013_Samsung Health.jpg

4nadranem
Student
Opcje
Dzieki za odpowiedź, u mnie też nie zdarza się to co noc, lecz ostatnio to zauważyłem częściej i trwa to u mnie nawet 2 minuty, będę obserwował dalej jeśli się to nie zmieni zasięgnę porady lekarza. Screenshot_20220913-101831_Samsung Health.jpgScreenshot_20220913-101811_Samsung Health.jpgScreenshot_20220913-101859_Samsung Health.jpg
Marcin881
Pioneer
Opcje
U mnie to samo co któraś noc poniżej 90% chyba coś jednak z urządzeniem
0 Like
dollmeat
Apprentice
Opcje
Zegarek był resetowany,ma zawsze zainstalowane wszystkie aktualizacje a problem w dalszym ciągu występuje.Po ostatniej aktualizacji pozostałe czujniki również działają gorzej-nawet krokomierz.Aby pomiary były w miarę poprawne pasek muszę mieć zapięty niemal do końca,tak że wystający tył koperty wbija mi się nieprzyjemnie w skórę. Jak na najnowszy model zegarka na prawdę wypada to bardzo słabo.
0 Like
MichałJ
Expert
Opcje

@dollmeat spróbuj w serwisie zdiagnozować czujniki urządzenia, jeśli serwis nie stwierdzi usterki, to trzeba będzie poczekać na aktualizację.