Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniem Galaxy Watch5 z telefonami Redmi

(Temat utworzony: 24-08-2022 10:12 AM)
14771 Wyświetlenia
anna170
Journeyman
Opcje

dziś kupiłam watch 5 i nijak nie mogę go sparować z telefonem Xiaomi Redmi 9 porażka, od 6 godzin instalacja galaxy warable, próba łączenia, odistalowywanie, resetowanie i tak w kółko i nic. Na telefonie męża gdzie już działa watch 4, widzi zegarek watch 5, ale przy próbie połączenia ten sam problem: Komunikat na zegarku "spr.telefon, aby ukończ. konfigur." czeka 5 min po czym komunikat: "Jeszcze niegotowe. Spróbować ponownie?" i tak w nieskończoność. 

88 Odpowiedzi
Konrad jarzab
Journeyman
Opcje

Mam problem z połączeniem Galaxy Watch 5 z Xiaomi Redmi 10. Zainstalowałem Galaxy Wearable i dochodzę do momentu, w którym zarówno na telefonie jak i na zegarku wyświetla się numer PIN do sparowania urządzeń. Po kliknięciu "Paruj" na telefonie telefon po chwili wraca do ekranu wyszukiwania urządzeń w pobliżu, a na zegarku wyświetlony jest komunikat "Spr. telefon aby ukończ. konfigur.". Dalej nic się nie dzieje i nie można nic zrobić.

Próbowałem odinstalować i zainstalować ponownie Galaxy Wearable na telefonie, próbowałem instalować pluginy Watch Active i Watch Active 5 i nic nie pomogło. 

Próbowałem też sparować urządzenia poprzez Samsung Health, ale ostatecznie i tak wymuszało parowanie poprzez Galaxy Wearable i wracałem do punktu wyjścia.

Czy jest znany jakiś sposób na połączenie tych dwóch urządzeń?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Konrad jarzab  Dzień Dobry

W tej sytuacji warto spróbować uruchomić zegarka ponownie, w ostateczności reset zegarka od ustawie fabrycznych na razie bez przywracania kopii zapasowej.

Konrad jarzab
Journeyman
Opcje

Uruchamiałem zegarek ponownie już kilkunastokrotnie. Tak jak pisałem powyżej - ""na zegarku wyświetlony jest komunikat "Spr. telefon aby ukończ. konfigur.". Dalej nic się nie dzieje i nie można nic zrobić"". Jedyną opcją jest wyłączenie zegarka aby spróbować ponownie. Jak mogę wykonać reset zegarka do ustawień fabrycznych bez możliwości wejścia w ustawienia?

0 Like
Flamingo_
Voyager
Opcje
Spróbuj na zegarku włączyć bluetooth i na telefonie wejść w ustawienia>bluetooth>3 kropki przy nazwie zegarka (nie wiem jak jest przy Redmi bo moja mama kiedyś miała ale to bylo ponad rok temu)>Sparuj
0 Like
Konrad jarzab
Journeyman
Opcje

Nie mogę włączyć nic na zegarku. Zegarek po włączeniu wyświetla napis "Witamy" i automatycznie przechodzi w oczekiwanie na sparowanie (mogę tylko przesunąć w górę, wtedy wyświetla się komunikat "Rozpocznij w aplikacji Galaxy Wearable"). Nie mam żadnej możliwości aby wejść w ustawienia zegarka.

Flamingo_
Voyager
Opcje
To sprawdź na telefonie czy jest w zegarku włączony bluetooth, a jeśli nie pomoże spróbuj połączyć zegarek z (jeśli masz) starym samsungiem
0 Like
Konrad jarzab
Journeyman
Opcje

Bluetooth oczywiście, że włączony. Starego Samsunga nie mam, uszkodzony i nienaprawialny. 

0 Like
Flamingo_
Voyager
Opcje
Niestety mam sparowane wszystkie rzeczy, ale spróbuj tego20220824_102644.jpg
0 Like
Konrad jarzab
Journeyman
Opcje

Usunąłem moją odpowiedź, bo nie dotyczyła dokładnie Twojego pytania.

0 Like