20-12-2021 08:17 PM
Witam,
Posiadam Galaxy Watch 4 bluetooth, który współpracuje z Xiaomi Mi5. W momencie gdy ktoś dzwoni do mnie, na ekranie zegarka mogę odebrać/odrzucić to połączenie. W przypadku odebrania rozmowa jest prowadzona poprzez zegarek, a ja chciałbym żeby rozmowa toczyła się poprzez telefon (a konkretnie poprzez słuchawki sparowane z telefonuem). Typowa sytuacja to telefon w kieszeni, słuchawki sparowane z telefonem na uszach, ktoś dzwoni, odbieram (na ekranie zegarka) i muszę prowadzić rozmowę przez zegarek, a nie przez słuchawki podłączone do telefonu.
Jak to skonfigurować?
18-04-2023 10:57 PM
@alvin24, Odbierz połączenie na zegarku, a następnie przekieruj je na telefon. Innej opcji tutaj nie widzę.
19-04-2023 05:55 AM
19-04-2023 08:09 AM
04-08-2023 04:13 PM
Ja mam problem tej natury, że mimo odbierania połączeń na telefonie rozmowa odbiera się na zegarku, co mnie niesamowicie bardzo irytuje. Przeczytałam to forum i próbowałam szukać rozwiązania w aplikacji Galaxy Wearble oraz w ustawieniach Bluetooth. Na nic moje starania! Czasami jest tak, że samo z siebie przestaje się odbierać na zegarku, a później ni stąd znowu. Telefon Xiaomi Mi 10 i zegarek Galaxy Watch Active2. Pomóżcie bo następnym razem coś wyląduje na ścianie...
04-08-2023 07:16 PM
@Kaha87 W tym wypadku najlepiej jest zrobić reset zegarka i połączyć ze sobą urządzenia ponownie. Nie przywracaj kopii zapasowej - błąd może się przez nią przenosić:
https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch-active-2/
Dla pewności wyczyść jeszcze dane aplikacji Wearable:
Ustawienia > Aplikacje > Galaxy Wearable > Pamięć/Domyślna Pamięć > Wyczyść dane.
17-09-2023 04:17 PM
Witam wszystkich posiadaczy Galaxy Watch 6 Classic 47mm LTE z usługą MultiSim w t-mobile.
Od początku nie mogę odbierać połączeń przychodzących lte (z dala od smartfona) na tym zegarku. Osoby do mnie dzwoniące słyszą komunikat - " że jestem poza zasięgiem".
O dziwo, jak ja wykonuję połączenie z zegarka, to nie ma problemu, wszystko jest dobrze, nawiązuje połączenie bez problemu. Problem występuje w odbieraniu ich.
Dzwoniłem do płatnej pomocy technicznej (*7242) i tam powiedzieli mi, że obecnie jest błąd w oprogramowaniu zegarków Galaxy Watch 6 Classic LTE i trzeba czekać na upgrade nie wiadomo jak długo.
Pytanie do Was, czy też macie tak samo z odbieraniem? Dodam, że jak jest zegarek połączony z telefonem po bluetooth to wszystko jest dobrze. Chodzi mi o autonomiczną pracę zegarka na LTE.
Nie mam pewności czy ta pomoc techniczna odpowiedziała mi dla odczepnego, czy rzeczywiście jest problem w oprogramowaniu. Moje to: R965FXXU1AWG1
Dzięki za odp.
17-09-2023 04:46 PM
17-09-2023 04:54 PM
Przyznam, że nie próbowałem resetu. Zobaczę jeszcze co napiszą ci, którzy posiadają ten zegarek z multisim od tmobile.
Dzięki za odp.
27-09-2023 02:27 PM
Dzień dobry mam Posiadam Galaxy Watch 4moge z niego dzwonię ale nie widzę jak ktoś do mnie dzwoni robiłem już reset i nic nie pomogło
27-09-2023 03:44 PM
@Darek 6720 Zobacz, czy Galaxy Wearable ma wszystkie zezwolenia nadane w aplikacjach:
Ustawienia > Aplikacje > Galaxy Wearable > Zezwolenia.
Tam nadaj wszystkie zezwolenia, które są możliwe do nadania.