Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbieranie połączeń przychodzących na Galaxy Watch 4 i prowadzenie rozmowy przez sparowany telefon

(Temat utworzony: 20-12-2021 08:17 PM)
21934 Wyświetlenia
acero1
First Poster
Opcje

Witam,

Posiadam Galaxy Watch 4 bluetooth, który współpracuje z Xiaomi Mi5.  W momencie gdy ktoś dzwoni do mnie, na ekranie zegarka mogę odebrać/odrzucić to połączenie. W przypadku odebrania rozmowa jest prowadzona poprzez zegarek, a ja chciałbym żeby rozmowa toczyła się poprzez telefon (a konkretnie poprzez słuchawki sparowane z telefonuem). Typowa sytuacja to telefon w kieszeni, słuchawki sparowane z telefonem na uszach, ktoś dzwoni, odbieram (na ekranie zegarka) i muszę prowadzić rozmowę przez zegarek, a nie przez słuchawki podłączone do telefonu.

Jak to skonfigurować? 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@alvin24, Odbierz połączenie na zegarku, a następnie przekieruj je na telefon. Innej opcji tutaj nie widzę.

Screenshot_20230418_225555_incallui.png

robertooss234
Navigator
Opcje
No to jak ktoś dzwoni to po prostu odbierz na telefonie jak nie chcesz rozmawiać przez zegarek nic skomplikowanego uważam
0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
Logiczne jest, że gdy odbierasz zegarkiem to na nim rozmawiasz, bo tel może byc w innym pokoju. Po odebraniu zegarkiem można przełączyć rozmowę na telefon. Niestety nie można wszystkim dogodzić.
0 Like
Kaha87
First Poster
Opcje

Ja mam problem tej natury, że mimo odbierania połączeń na telefonie rozmowa odbiera się na zegarku, co mnie niesamowicie bardzo irytuje. Przeczytałam to forum i próbowałam szukać rozwiązania w aplikacji Galaxy Wearble oraz w ustawieniach Bluetooth. Na nic moje starania! Czasami jest tak, że samo z siebie przestaje się odbierać na zegarku, a później ni stąd znowu. Telefon Xiaomi Mi 10 i zegarek Galaxy Watch Active2. Pomóżcie bo następnym razem coś wyląduje na ścianie...

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kaha87 W tym wypadku najlepiej jest zrobić reset zegarka i połączyć ze sobą urządzenia ponownie. Nie przywracaj kopii zapasowej - błąd może się przez nią przenosić:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch-active-2/

Dla pewności wyczyść jeszcze dane aplikacji Wearable:

Ustawienia > Aplikacje > Galaxy Wearable > Pamięć/Domyślna Pamięć > Wyczyść dane.

krumar
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich posiadaczy Galaxy Watch 6 Classic 47mm LTE z usługą MultiSim  w t-mobile.

Od początku nie mogę odbierać połączeń przychodzących lte (z dala od smartfona) na tym zegarku. Osoby do mnie dzwoniące słyszą komunikat - " że jestem poza zasięgiem".

O dziwo, jak ja wykonuję połączenie z zegarka, to nie ma problemu, wszystko jest dobrze, nawiązuje połączenie bez problemu. Problem występuje w odbieraniu ich.

Dzwoniłem do płatnej pomocy technicznej (*7242) i tam powiedzieli mi, że obecnie jest błąd w oprogramowaniu zegarków Galaxy Watch 6 Classic  LTE i trzeba czekać na upgrade nie wiadomo jak długo.

Pytanie do Was, czy też macie tak samo z odbieraniem? Dodam, że jak jest zegarek połączony z telefonem po bluetooth to wszystko jest dobrze. Chodzi mi o autonomiczną pracę zegarka na LTE.

Nie mam pewności czy ta pomoc techniczna odpowiedziała mi dla odczepnego, czy rzeczywiście jest problem w oprogramowaniu. Moje to: R965FXXU1AWG1

Dzięki za odp.

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Próbowałeś tak dla świętego spokoju zresetować zegarek do fabryki, usunac z telefonu i na nowo przeprowadzić parowanie ? Problem faktycznie może leżeć w świeżym oprogramowaniu i trzeba poczekać na łatkę.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
krumar
Journeyman
Opcje

Przyznam, że nie próbowałem resetu. Zobaczę jeszcze co napiszą ci, którzy posiadają ten zegarek z multisim od tmobile.

Dzięki za odp. :smiling-face:

0 Like
Darek 6720
First Poster
Opcje

Dzień dobry mam Posiadam Galaxy Watch 4moge z niego dzwonię ale nie widzę jak ktoś do mnie dzwoni robiłem już reset i nic nie pomogło 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Darek 6720 Zobacz, czy Galaxy Wearable ma wszystkie zezwolenia nadane w aplikacjach:

Ustawienia > Aplikacje > Galaxy Wearable > Zezwolenia.

Tam nadaj wszystkie zezwolenia, które są możliwe do nadania.

0 Like